Arròs amb galeres, carxofes i bacallà, a l'estíl de la Costa Daurada
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Vuit galeres grosses
- 200 grams de bacallà esqueixat
- Sis carxofes mitjanes
- Fumet de peix
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Mitja ceba picolada
- Sofregit de tomàquet
- Un got de vermut
- Una copa de vi ranci
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Picada d'all, oli i julivert (feta amb la batedora)
- 400 grams d'arròs bomba
Utensilis
Una paellera per quatre persones
Un vímet per posar la paella
Una safata metàl·lica plana
Un ratllador
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament. posem un rajolí d'oli a la paellera, i sofregim les galeres salpebrades.
Quan són mig fregides, les flamegem amb una mica de conyac, i les reservem en una safata amb paper de cuina. Seguidament, en la mateixa paellera amb una mica més d'oli, fregim: els pebrots verd i vermell ratllats, i la ceba també ratllada. Tot seguit, afegim les carxofes netes i tallades a trossos regulars. A continuació, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un raig de ví ranci i una mica de vermut. Seguidament, afegim el bacallà esqueixat dessalat, hi donem unes voltes amb l'espatula de fusta, i tot seguit afegim l'arròs amb tres cullerades de picada.
A continuació, afegim el fumet calent, fins arribar a les nanses de la paellera. Corregim de sal, posem les galeres ben posades pel damunt, i ho coem deu minuts a foc mitjà.
Passat aquest temps, ho enfornem a 180º, deu minuts més, i quan ho traiem del forn, ho deixem reposar damunt un vimet, cinc minuts més, abans de treure-ho a taula.
Notes
Si no és temps de carxofes, ho podem fer amb carxofes congelades
Comparteix aquesta recepta: