Xató de Vilanova i la Geltrú

Categoria:
Típica de: Espanya → Garraf
Estació:
Dificultat: Expert

Ingredients

  • Escarola
  • 150grs de bacallà esqueixat
  • 12-15 olives negres
  • 1 ceba tendra
  • 2-3 raves
  • 1 llauna de bonítol en oli d'oliva
  • 3-4 anxoves
  • 3-4 alls
  • 24-26 ametlles torrades
  • Carn de 5 nyores
  • Molla de 2 rebanades de pà remullada en vinagre
  • Un pessic de sal
  • Oli d'oliva

2 racions

Utensilis

Morter i mà de morter

Elaboració

Posarem en un morter els alls emb una mica de sal i els piquem bé amb l'ajuda de la mà de morter.
Afegim les ametlles (de mica en mica) fins que quedi una pasta ben fina.
Desprès posarem la carn de les 5 nyores (que haurem deixat en remull tota la nit) i la molla del pa remullada en vinagre (escòrrer una mica el vinagre) i tornem a barrejar.
Anirem afegint a poc a poc com si fós un fil, l'oli.Tirant-lo des d'una cantonada del morter i remenant sempre en la mateixa direcció. No ens ha de lligar com un allioli però si ha de quedar amb una mica de cos.
Així ja tenim feta la nostra salsa de Xató.
A una safata ben bonica podem anar posant els altres ingredients de manera que quedi ben maco. L'escarola, els trossos de bacallà esqueixat, el bonítol, les anxoves, els rabes, la ceba tendra i les olives negres.
Posarem per sobre la salsa del xató i a disfrutar d'aquest plat tant bo i típic de Vilanova i la Geltrú i del Garraf.

30min

Notes

Aquí us deixem un enllaç on podreu consultar els vostres dubtes sobre el xató http://ca.wikipedia.org/wiki/Xat%C3%B3.
Molt bon profit!!!


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5306 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Maria Cortada diu:
I les nyores no s'escalden?

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: