Xató de Vilanova i la Geltrú
												Categoria: 
						
						 Amanides i plats freds
 
						Amanides i plats freds
						
						
						
						
						
						Típica de:  Espanya → Garraf
 Espanya → Garraf
						
						Estació:  hivern
 hivern 
													Dificultat: Expert
						
						
Ingredients
- Escarola
- 150grs de bacallà esqueixat
- 12-15 olives negres
- 1 ceba tendra
- 2-3 raves
- 1 llauna de bonítol en oli d'oliva
- 3-4 anxoves
- 3-4 alls
- 24-26 ametlles torrades
- Carn de 5 nyores
- Molla de 2 rebanades de pà remullada en vinagre
- Un pessic de sal
- Oli d'oliva
 2 racions
 2 racions
Utensilis
Morter i mà de morter
Elaboració
							Posarem en un morter els alls emb una mica de sal i els piquem bé amb l'ajuda de la mà de morter.
Afegim les ametlles (de mica en mica) fins que quedi una pasta ben fina.
Desprès posarem la carn de les 5 nyores (que haurem deixat en remull tota la nit) i la molla del pa remullada en vinagre (escòrrer una mica el vinagre) i tornem a barrejar.
Anirem afegint a poc a poc com si fós un fil, l'oli.Tirant-lo des d'una cantonada del morter i remenant sempre en la mateixa direcció. No ens ha de lligar com un allioli però si ha de quedar amb una mica de cos.
Així ja tenim feta la nostra salsa de Xató.
A una safata ben bonica podem anar posant els altres ingredients de manera que quedi ben maco. L'escarola, els trossos de bacallà esqueixat, el bonítol, les anxoves, els rabes, la ceba tendra i les olives negres.
Posarem per sobre la salsa del xató i a disfrutar d'aquest plat tant bo i típic de Vilanova i la Geltrú i del Garraf.
														
 30min
  30min 
Notes
Aquí us deixem un enllaç on podreu consultar els vostres dubtes sobre el xató http://ca.wikipedia.org/wiki/Xat%C3%B3.
Molt bon profit!!!
 Etiquetes: 
						Tradicional
 
						Etiquetes: 
						Tradicional  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 5355 visites.
 5355 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 
  
  Postres i dolços
 Postres i dolços Pasta
 Pasta
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram