Recepta de fondue

Fondue per a 2 persones

Ingredients

Formatge:

  • Suis
  • Fontina
  • Gruyere
  • Emmentaler
  • Cheddar
  • Monterrey Jack
  • Cualsevol combinació de 2 d'aquests formátes es válida.

Vi blanc:

  • Chenin Blanc
  • Dry Vermouth
  • Muscadet
  • Pinot Blanc
  • Pinot Grigio
  • Sauvignon Blanc
  • Viognier
  • Cualsevol vi blanc sec anirá bé. tot-hi que si no vols posar-hi alcohol pots posar-hi llet o suc de llimona ( haurás d'experimentar amb les cuantitats per saber quina es l'adecuada )
  • Com a opcional per espessar maizena o farina.

Ingredients:

  • 450 grams de tomàquets tipus cherry
  • 200 grams de bacó tallat a troçets
  • 1 ceba gran picada
  • mitja barra de pà de baguette
  • oli d'oliva
  • Sal
  • una miqueta de pebre negre molta
  • 100 grams de formatge a escollir
  • 6 cullaradetes de maizena
  • 300 grams de l'altre formatge que volgueu
  • 30 grams de margarina o mantega
  • all picat o en pols
  • una copa de vi blanc sec
  • 2 cullaradetes de cherez ( jerez )
  • un pesic de nou moscada

4 racions

Elaboració

S'escalfa la paella a foc alt
Barrejem els tomàquets i el baco. En una paella apart preparem les rodanxes de pa de baguuette amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre fins que quedin ben torrades.
Tritura els formatges i posa hi la maizena o farina.
En una olla escalfa la mantega i afegeix-hi l'all, espera mitg minut i afegeis-hi el vi i posa-ho a fer xup xup a foc lent.
afegeix els formatges i remou be perque no quedin gromolls, aqui hi pots afegir el pebre i la nou moscada.
ara pots fer unes brotxetes amb el pa, sucat amb els tomaquets i bacó.
Servir en un recipient escalfat perque el formatge no s'endureixi.

40min

Notes

Per mantenir calent el formatge recomano utilitzar un petit fogó.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1234 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: