Garlandes, Currotacos, Ninots, Papus o Galindaines del Diumenge de Rams

Garlandes del Diumenge de Rams.

Fa no gaires anys tot girava a l’entorn de l’església. Fossin festes populars, fos la vida privada, fos el menjar.
El diumenge del ram es beneïen les branques de llorer i d’olivera, i més tard palmes i palmons. Els forners venien unes Garlandes, i la seva recepta ha variat d’un forn a l’altre, transmesa de pares a fills.
L’Albert Catot, de Monistrol de Calders, al Moianès, ens ha donat la seva recepta que encara ven a Monistrol, però la podeu trobar encara a d’altres pobles del Moianès. Segurament a d’altres indrets també.
Més tard es van fer uns rosaris de su

Categoria:
Tipus de plat:

Ingredients

  • 75 ml llet
  • 300 gr de sucre
  • 400 gr de farina
  • 100 gr d’ametlla en pols
  • 125 gr de mantega
  • 2 gr de bicarbonat amònic
  • 1 ou (si ho feu a mà i us queda massa dura afegiu-n’hi un altre).
  • Nosaltres les pintarem amb ou, i les espolsarem amb sucre i canyella.

6 racions

Elaboració

Aquesta recepta està pensada amb pastadora elèctrica, si ho voleu fer a mà,
afegiu un segon ou si la pasta us queda massa dura.
1- Bullim la llet amb el sucre.
2- Barregem la farina tamisada, l’ametlla i el bicarbonat amònic.
3- Barregem la llet, ja tèbia, amb la la meitat de la farina i ametlla. (1+2)
4- Hi posem la mantega mig fosa
5- Hi posem la resta de la farina i ametlla
6.-Aclarim aquesta barreja amb 1 ou.
7.- Deixem reposar aquesta pasta, la deixem refredar a la nevera.
8- Un cop freda l’estirem, fins a mig cm.
9.- Amb un marcador, fem estrelles, sols, … i una escala, que ens portarà al cel.
10- Pintem amb ou, i hi posem un polsim de sucre i de canyella per sobre.
11.- Ho tindrem a 180º uns 15 minuts. (s’ha de vigilar ja què depèn del forn)

Notes

Es pengen de la Palma. Aquesta és la Recepta de l'Albert Catot, Forner de Monistrol de Calders.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1751 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: