Garlandes, Currotacos, Ninots, Papus o Galindaines del Diumenge de Rams
Garlandes del Diumenge de Rams.
Fa no gaires anys tot girava a l’entorn de l’església. Fossin festes populars, fos la vida privada, fos el menjar.
El diumenge del ram es beneïen les branques de llorer i d’olivera,  i més tard palmes i palmons. Els forners venien unes Garlandes, i la seva recepta ha variat d’un forn a l’altre, transmesa de pares a fills.
L’Albert Catot, de Monistrol de Calders, al Moianès, ens ha donat la seva recepta que encara ven a Monistrol, però la podeu trobar encara a d’altres pobles del Moianès. Segurament a d’altres indrets també.
Més tard es van fer uns rosaris de su
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Galetes
						
						
						
						
						
						
Ingredients
- 75 ml llet
- 300 gr de sucre
- 400 gr de farina
- 100 gr d’ametlla en pols
- 125 gr de mantega
- 2 gr de bicarbonat amònic
- 1 ou (si ho feu a mà i us queda massa dura afegiu-n’hi un altre).
- Nosaltres les pintarem amb ou, i les espolsarem amb sucre i canyella.
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Aquesta recepta està pensada amb pastadora elèctrica, si ho voleu fer a mà, 
afegiu un segon ou si la pasta us queda massa dura.
1- Bullim la llet amb el sucre.
2- Barregem la farina tamisada, l’ametlla i el bicarbonat amònic.
3- Barregem la llet, ja tèbia, amb la la meitat de la farina i ametlla. (1+2)
4- Hi posem la mantega mig fosa
5- Hi posem la resta de la farina i ametlla
6.-Aclarim aquesta barreja amb 1 ou.
7.- Deixem reposar aquesta pasta, la deixem refredar a la nevera.
8- Un cop freda l’estirem, fins a mig cm.
9.- Amb un marcador, fem estrelles, sols, … i una escala, que ens portarà al cel.
10- Pintem amb ou, i hi posem un polsim de sucre i de canyella per sobre.
11.- Ho tindrem a 180º uns 15 minuts. (s’ha de vigilar ja què depèn del forn)
														
Notes
Es pengen de la Palma. Aquesta és la Recepta de l'Albert Catot, Forner de Monistrol de Calders.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2838 visites.
 2838 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram