Charquicán

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • ½ quilo llom
  • 1 ceba gran
  • 4 patates grans pelades
  • ¼ quilo de carbassa (zapallo)
  • 2 dents d'all picat
  • 1 ½ tasses de brou de carn
  • 1 culleradeta de ají de color (bitxo)
  • 1 ½ culleradetes d'orenga
  • ¼ culleradeta de comí
  • 1 ½ culleradetes de sal
  • 2 tasses de choclo desgranat

6 racions

Elaboració

Talli la carn en glaçons petits. També es pot utilitzar carn picada.
Fregeixi la carn en una cassola amb l'oli calent per 3 minuts.
Afegeixi la ceba i fregeixi per 3 minuts. Afegiu les patates i carbassa tallada en cubs, l'all mòlt i els adobs.
Afegeixi el brou i feu-ho bullir.
Després cuini a foc moderat fins que les patates estiguin gairebé cuites (aproximadament per 25 minuts).
Afegeixi el choclo (blat de moro) i cuini 5 minuts més.
Desfaci parcialment les patates i la carbassa amb una cullera, tractant de deixar-los ni molt sencers ni molt mòlts.
Serveixi calent amb amanida xilena.

50min

Notes

Etimologia de Charquicán: del quechua charqui= carn seca i del mapuche can can =asado
Originalment el plat es preparava amb carn seca. Actualment es pot fer amb carn fresca o seca.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2277 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: