Charquicán
Categoria:
Carns
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- ½ quilo llom
- 1 ceba gran
- 4 patates grans pelades
- ¼ quilo de carbassa (zapallo)
- 2 dents d'all picat
- 1 ½ tasses de brou de carn
- 1 culleradeta de ají de color (bitxo)
- 1 ½ culleradetes d'orenga
- ¼ culleradeta de comí
- 1 ½ culleradetes de sal
- 2 tasses de choclo desgranat
6 racions
Elaboració
Talli la carn en glaçons petits. També es pot utilitzar carn picada.
Fregeixi la carn en una cassola amb l'oli calent per 3 minuts.
Afegeixi la ceba i fregeixi per 3 minuts. Afegiu les patates i carbassa tallada en cubs, l'all mòlt i els adobs.
Afegeixi el brou i feu-ho bullir.
Després cuini a foc moderat fins que les patates estiguin gairebé cuites (aproximadament per 25 minuts).
Afegeixi el choclo (blat de moro) i cuini 5 minuts més.
Desfaci parcialment les patates i la carbassa amb una cullera, tractant de deixar-los ni molt sencers ni molt mòlts.
Serveixi calent amb amanida xilena.
50min
Notes
Etimologia de Charquicán: del quechua charqui= carn seca i del mapuche can can =asado
Originalment el plat es preparava amb carn seca. Actualment es pot fer amb carn fresca o seca.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2278 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.