Ous flats

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Ciutat de Mallorca
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Ous
  • Aigua
  • Sucre un kilo per litre d'aigua
  • Aparell per fer ous filats(colador especial, ho venen a can Tarongi a la plaça d'espanya)

Utensilis

Col.lador per fer ous filats

Elaboració

En una greixonera (la més Plana i ampla que tingueu)
posar-hi aigua i sucre fer un almibar que sigui com un xarop no molt fort ho sabreu perque en podeu posar un poquet a damunt un marbre i ha de ser un pel més lleuger que la mel.
separar els blancs dels vermells d'ou, als blancs no els utilitzam per aquesta recepta. Batre els vermells i posarlos dins el colador, amb el colador tirar els vermells fets un fil dins l'almibar amb el foc ences, anar llevant amb una espumadera els ous filats.
Sí en lloc de fils queden bolletes, és perque l'almibar és masa dens, per tant afeguir-hi aigua.
Quan més ous empreu més barat ús sortirà la recepta, ja que utilitzau el mateix almibar per 1 dotzena d'ous que per 4 dotzenes. en acabar podeu aprofitar l'almibar per fer torro de iema d'ou.

1h

Notes

Se menja amb fiambre de pollastre.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3330 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Sra. Joana mª Garcés, si entra a Viquipedia, podra veure el que diu sobre la paraula Goràs.
Efectivament, és un tipus de besuc, que té altres denominacions. Rebi una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: