Cua de bou/vedella del Baix Montseny
Ingredients
- Ingredients: 1 cua de bou/vedella tallada
- 1 os de la canya
- 2 cebes mitjanes
- 1 manat d’alls tendres
- ¼ kg. tomàquet ratllat
- 2 pastanagues
- 2 patates
- ¼ kg. xampinyons laminats o bolets variats
- 1 pebrot verd/vermell (opcional)
- 5 grans d’all
- 1 got de vi ranci
- 1 grapat d’ametlles torrades
- 1 branca de farigola
- Orenga
- 3 fulles de llorer
- ½ branca de canyella
- 1 cullerada de postra de pebre vermell (dolç)
- Brou de carn i verdures (fluix)
- Oli d’oliva verge
4 racions
Elaboració
Preparació:
En una cassola de fosa amb tapa o be de fang posar-hi un raig d’oli, la cua tallada, l’os de la canya, els grans d’all amb pell, la branca de farigola, les fulles de llorer i la canyella, deixant-ho coure una estoneta.
Quan la cua agafi color afegir-hi un gotet de vi ranci, tapar-ho be i deixar coure mitja hora a foc molt fluix, afegint aigua quan faci falta.
Passada la mitja horeta retirar l’os de la canya, la canyella, les herbes i els alls. Si ho creieu oportú deixeu refredar els alls i espremeu-los per treure la polpa de la pell i ficar-la a la cassola. Deixar coure a foc fluix mitja hora més afegint-hi brou si cal.
Tallar les cebes en juliana, el manat d’alls tendres en bocinets, la pastanaga a rodelles primes, el pebrot (opcional) i un cullerot de brou afegint-ho tot a la cassola i que faci “xup-Xup” ¼ d’hora
Seguidament aboqueu-hi el tomàquet que s’afegeixi al “xup-xup” i mentre a la batedora hi poseu una mica de brou, les ametlles i el moll de l’os i ho trinxeu be. Un cop ho tingueu ben desfet ho tireu a la cassola junt amb una cullerada de pebre vermell i un pols d’orenga, ho remeneu be i ho deixeu coure un altre ¼ d’hora.
Trenqueu les patates a bocins amb una cullera i junt amb els xampinyons o bolets, ho aboqueu a la cassola afegint el brou necessari per coure-ho tot a foc lent mitja horeta més i ja està.
2h 15min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1619 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.