Carxofes a la taronja

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → País Valencià
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 12 Carxofes
  • El suc d'una llima i de dues taronges
  • ½ Cullerada de farina
  • 1 All
  • Oli i sal

4 racions

Elaboració

Rentar i pelar les carxofes, quedant-se amb la part més tendra.
Posar a calfar aigua en una olla mitjana, afegir un poc de sal i el suc de llima.
Quan comence a bullir, agregar les carxofes.
Tapar el recipient i deixar coure a foc mitjà fins que les carxofes estiguen tendres.
Reservar el brou de cocció.
En una paella antiadherent posar l'oli i calfar a foc suau.
Partir l'all a rodanxes i afegir a l'oli, remoure un poc, quan comence a prendre color, agregar i ofegar amb la farina.
Afegir dos cassos del brou reservat i el suc de taronja. Remenar amb una cullera de fusta, fins que la salsa lligue bé, rectificar de sal.

40min

Notes

Servir les carxofes senceres amb els seues tiges, en una font rodona, abocar per damunt la salsa calenta. Adornar les vores de la fonts amb abundant julivert picat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2931 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Josep dolç i martinez diu:
Recepta molt diurética

Afegir comentari
 

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: