Xato

Ingredients

  • 1 escarola
  • 100 g de tonyina salada i seca
  • L00 g de tonyina en oli
  • 100 g de bacallà
  • 4 anxoves salades i
  • 15o g de olives trencades
  • Alls,
  • Pebre dolç
  • Pebrots vermells secs
  • Maionesa
  • Ametlles torrades
  • Oli i vinagre.

4 racions

Elaboració

Es remulla el bacallà, la tonyina salada i les anxoves. Passades dues o tres hores s'escorre i es desfà.
Es renta l'escarola i es pica damunt d'una plata, afegint-hi després els altres components.

Es cobreix el Xató amb una salsa que es fa així:

En un morter s'aixafen els grans d'all, 4 tomàquets madurs pelats i a trossos, 4 ametlles torrades, 2 anxoves, la carn dels pebrots secs vermells, 30 g. de pebre dolç, una cullerada de maionesa, 6 cullerades soperes plenes d'oli, 3 cullerades soperes plenes de vinagre i 4 cullerades soperes d'aigua. Tot ben unit es tira a l'amanida.
Aquesta salsa es pot fer amb batedora elèctrica.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

786 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: