Mousse de xocolata

Ingredients

  • 175 gr. de xocolata sense llet amb un 85% de cacao
  • 30 gr. d’oli d’oliva
  • 4 ous
  • 80 gr. de sucre

Elaboració

Treure els ous de la nevera una estona abans, a temperatura ambient les clares és munten molt més bé.
Separar les clares dels rovells.
Barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi una crema blanquinosa i homogènia.
Muntar les clares a punt de neu, si pot afegir un polsim de sal per facilitar que pugin.
Desfeu la xocolata al bany maria o al microones, amb l'oli d'oliva, tot remenant-la de tant en tant per tal de facilitar que es fongui homogèniament.
Afegir a la barreja de rovells d’ou i sucre. Barrejar bé, tot retirant-ho del bany maria si fos el cas.
Incorporar, de mica en mica i amb compte les clares a punt de neu. Vigilant que les clares no baixin i incorporant l’aire a la barreja.
Poseu el mousse en petits bols o copes i deixeu-ho refredar a la nevera durant un mínim de dues hores, millor quatre.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

916 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Jaume Jorba diu:
Felicitats per la recepta Pau

és perfecte encara que difícil que quedi bé als profans - que no vol dir no aconseguir una bona crema de xocolata.

Personalment canvio l'oli per la mantega (només utilitzo oli per fer magdalenes)

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: