Mousse de xocolata

Ingredients

  • 175 gr. de xocolata sense llet amb un 85% de cacao
  • 30 gr. d’oli d’oliva
  • 4 ous
  • 80 gr. de sucre

Elaboració

Treure els ous de la nevera una estona abans, a temperatura ambient les clares és munten molt més bé.
Separar les clares dels rovells.
Barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi una crema blanquinosa i homogènia.
Muntar les clares a punt de neu, si pot afegir un polsim de sal per facilitar que pugin.
Desfeu la xocolata al bany maria o al microones, amb l'oli d'oliva, tot remenant-la de tant en tant per tal de facilitar que es fongui homogèniament.
Afegir a la barreja de rovells d’ou i sucre. Barrejar bé, tot retirant-ho del bany maria si fos el cas.
Incorporar, de mica en mica i amb compte les clares a punt de neu. Vigilant que les clares no baixin i incorporant l’aire a la barreja.
Poseu el mousse en petits bols o copes i deixeu-ho refredar a la nevera durant un mínim de dues hores, millor quatre.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

1590 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Jaume Jorba diu:
Felicitats per la recepta Pau

és perfecte encara que difícil que quedi bé als profans - que no vol dir no aconseguir una bona crema de xocolata.

Personalment canvio l'oli per la mantega (només utilitzo oli per fer magdalenes)

Afegir comentari
 

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: