Vasets de blat de moro escairat amb alvocat

El blat de moro escairat és un producte típic del Berguedà. Es una varietat de blat de moro de color blanquinós que es conrea a la nostra comarca

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Bergueda
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 300 grs de blat de moro per coure o blat de moro ja cuit
  • 2 alvocats
  • Una llauna d' anxoves
  • 2 llaunes de tonyina en oli d' oliva
  • Barreja de llavors per amanida ( llavors de sèsam, de chia, pipes...)
  • Unes fulles d' alfàbrega
  • Oli d' oliva
  • 1 all
  • Sal, pebre

4 racions

Elaboració

Rentem bé el blat de moro al raig d' aixeta. El posem en una olla al foc amb aigua ( uns 2,5 litres aprox., el blat de moro crixerà el doble del seu volum durant la cocció). Hi posem una fulla de llorer, un parell d' alls sense pelar i un raig d' oli. Quan bulli, el tapem i el deixem a foc lent durant unes 4 hores o fins que estigui tou ( pot trigar fins i tot 5 o 6 hores a coure's). A mitja cocció hi afegirem la sal que calgui.
L'escorrem i ja el tenim llest per fer l' amanida. El podem guardar a la nevera 3 o 4 dies. També el podem congelar.
Posem el blat de moro en un bol, afegim la tonyina, les anxoves tallades petites, i també l' alvocat tallat a trossets
Amb la batedora fem una salsa amb mig vas d' oli d' oliva, unes fulles d' alfàbrega i un all.
Disposem l' amanida en vasos i hi tirem per damunt uns pessics de llavors, Amanim abans de servir amb la salsa d' alfàbrega.

5h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1512 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: