Pastetes de tè

Ingredients

  • 400gr farina
  • 240gr mantega
  • 120gr sucre glas
  • 1 ou
  • suc de llimona (opcional)
  • Essència de vainilla (opcional)

24 racions

Elaboració

Agafem la mantega a punt pomada i la batem bé.
Tot seguit hi incorporem el sucre i ho tornem a batre.
Afegim l'ou i tornem a batre.
Afegim la farina de cop i ho emulsionem bé.
En el cas que volguem aromatitzar les nostres galetes amb llimona o vainilla (o canyella...) ara seria el moment.
Fem una bola amb les mans per tal que tot quedi ben barrejat.
Col·loquem un paper de forn a sota, la massa i un film de plàstic a sobre i ho estirem. Jo per les pastetes senzilles acostumo a fer-les de 6mm de gruix, i les dobles de 4mm, però va a gustos.
Col·loquem la massa estirada a la nevera mínim una hora.
Treiem la massa de la nevera i amb un talla pastes fem les nostres galetes; aquest és un procés que poden fer els nens.
Amb el forn preescalfat a 180º nfornem entre 10 i 15 minuts, fins que les vores de la galeta comencin a ser dauradetes.
Deixem que refredin a la mateixa safata i després les podem decorar al gust: sucre glas, mermelada, cireres confitades, xocolata...

1h 30min

Notes

Si les volem fer amb mànega simlement hem de baixar una mica la proporció de farina per tal que la massa sigui més líquida.
Recepta molt adequada per fer amb nens ja que poden participar a tot el procés.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1230 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!