Mongetes (de Castellfollit del Boix) amb bacallà

Ingredients

  • Mongetes
  • Bacallà
  • Brou de peix
  • Ceba
  • Porro
  • Pebrot verd
  • Pebrot groc
  • Gingebre
  • Pebre vermell picant
  • Vi
  • Oli
  • Sal

Elaboració

Les mongetes es posant en remull 12 hores abans i es couen durant uns 60 minuts o fins que es vegin cuites.
El bacallà es desa-la unes 24 hores abans en el cas de que fos salat.
En una paella es fregeix el bacallà prèviament enfarinat, no cal fregir durant molta estona dons el bacallà s'assecaria massa, reserveu l’oli de fregir.
En una cassola de fang es posant les cebes, el porro i els pebrots amb un raget d’oli i quant estiguin d’oradetes s’afegeix el vi durant uns cinc minuts per que perdi l’alcohol.
A continuació afegiu l’oli de fregir reservat, el gingebre i el pebre vermell, remeneu ven apressa, dons el pebre vermell es quema ràpidament.
Afegiu les mongetes i el bacallà i saleu al gust.

Notes

Les mongetes poden ser de qualsevol qualitat, fins i tot de les cuites i embassades, pro si utilitzeu mongetes de Castellfollit del Boix (Bages), el plat esdevindrà un plaer únic.
L'origen de les mongetes de Castellfollit es situa fa 300 anys quan, a partir d'un intercanvi comercial amb Amèrica, les mongetes van arribar al poble. El pas del temps n'ha conservat ben viu el cultiu fins avui i actualment la mongeta de Castellfollit gaudeix d'un bon prestigi gastronòmic.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2522 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: