Pastits de gema
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Pa de pessic per tortades:
- 3 ous sencers
- 3 rovells d’ou
- 200 gr. Sucre
- 3 clares d’ou
- 1 sobre de Royal
- 150 gr. Farina
- 20gr. De Mayzena
- 20 gr. D’ametlla ratllada
- La ratlladura d’una llimona
Almívar per banyar:
- 80 gr. D’aigua
- 170 de sucre
- Unes gotes de llimona
Crema pastissera:
- 4rovells
- 1 ou sense
- 40 gr de Maizena
- 1/2 de llet
- 3 cullerades soperes de sucre
- ½ canó de canyella
- 1 tros de pela de llimona
Per la gema:
- 3 rovell d'ou
- 115 gr. Sucre
- 35 c. c. D'aigua
10 racions
Elaboració
Batre els tres ous sencers i els rovells amb els 150 gr. de sucre fins que faci relleu.
Posar-hi en aquet moment la ratlladura de la llimona
Tamisar la farina i la fècula barrejant-les.
Batre les clares a punt de neu i a mig muntar afegir-hi els 40 gr. de sucre poc a poc procurant que quedin ben fortes.
S’unta un motlle d’uns 28 a 30 cem. de diàmetre. S’hi posa el pa de pessic i es posa a coure al forn ja calent a una temperatura de 180º durant uns 30 minuts aproximadament.
Desemmotllar-lo abans no refredi.
Per aromatitzar afegir-hi algun licor, cafè, o suc de fruites si es per nens.
Partir el pa de pessic horitzontalment quan es fred, banyar-lo amb l’almívar preparat al foc i fred
Farcir-ho amb la crema pastissera
En un bol es barreja la Maizena, els ous. El sucre amb la canyella i la pell de llimona es posen en un casso junt, amb la llet fins dur-la a ebullició, per que agafi les aromes de la llimona i la canyella. Deixem que es refredi un xic, i aboquem la llet al bol que hi han els ous i la Maizena ben remenat i o passem al casso m'entres o colem, es posa al foc i es remena contínuament fins que comenci a bullir, a la primera bombolla la es te de treure del foc.
Per fer la gema barregeu els rovell, el sucre i l'aigua, i poseu en un pot, i el poseu al foc, molt baix i sense deixa de remenar fins aconseguir una crema espasa. Quan ja sigui freda l'escampeu per sobre i cremeu.
La decoració... la imaginació al poder.
3min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1412 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.