Pastits de gema

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Pa de pessic per tortades
  • Ingredients
  • 3 ous sencers
  • 3 rovells d’ou
  • 200 gr. Sucre
  • 3 clares d’ou
  • 1 sobre de Royal
  • 150 gr. Farina
  • 20gr. De Mayzena
  • 20 gr. D’ametlla ratllada
  • La ratlladura d’una llimona
  • Almívar per banyar
  • 80 gr. D’aigua
  • 170 de sucre
  • Unes gotes de llimona
  • Crema pastissera
  • 4rovells
  • 1 ou sense
  • 40 gr de Maizena
  • 1/2 de llet
  • 3 cullerades soperes de sucre
  • ½ canó de canyella
  • 1 tros de pela de llimona
  • Per la gema
  • 3 rovell d'ou
  • 115 gr. Sucre
  • 35 c. c. D'aigua

10 racions

Elaboració

Batre els tres ous sencers i els rovells amb els 150 gr. de sucre fins que faci relleu.
Posar-hi en aquet moment la ratlladura de la llimona
Tamisar la farina i la fècula barrejant-les.
Batre les clares a punt de neu i a mig muntar afegir-hi els 40 gr. de sucre poc a poc procurant que quedin ben fortes.
S’unta un motlle d’uns 28 a 30 cem. de diàmetre. S’hi posa el pa de pessic i es posa a coure al forn ja calent a una temperatura de 180º durant uns 30 minuts aproximadament.
Desemmotllar-lo abans no refredi.
Per aromatitzar afegir-hi algun licor, cafè, o suc de fruites si es per nens.
Partir el pa de pessic horitzontalment quan es fred, banyar-lo amb l’almívar preparat al foc i fred
Farcir-ho amb la crema pastissera
En un bol es barreja la Maizena, els ous. El sucre amb la canyella i la pell de llimona es posen en un casso junt, amb la llet fins dur-la a ebullició, per que agafi les aromes de la llimona i la canyella. Deixem que es refredi un xic , i aboquem la llet al bol que hi han els ous i la Maizena ben remenat i o passem al casso m'entres o colem, es posa al foc i es remena contínuament fins que comenci a bullir,a la primera bombolla la es te de treure del foc.
Per fer la gema barregeu els rovell, el sucre i l'aigua, i poseu en un pot, i el poseu al foc, molt baix i sense deixa de remenar fins aconseguir una crema espasa. Quan ja sigui freda l'escampeu per sobre i cremeu.
La decoració ,la imaginació al poder.
Nuri Mataró.

3min


Recepta de cuina de Pastits de gema
per Nuri mataró viñals

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

810 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: