Calamars farcits de la mare
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 calamars mitjans
- La meitat del pes dels calamars de carn picada de porc, amb sal i pebre negre
- 2 ous durs
- 2 cebes
- 2 grans d’all
- 4 tomàquets madurs
- Julivert
- Un pols de farina
- Un rajolí de llet
4 racions
Elaboració
Es renten els calamarsos i es deixa escórrer. Les potes i les ales es trinxen amb la picadora i es junta amb la carn picada. Es posa en una paella amb una mica d’oli i s’enrosseix. Quan es cuit es reserva i en el mateix oli s’hi fregeix la ceba, quan sigui transparenta s’hi trinxa un gra d’all ben petit i quan es ben rossa s’hi tira el tomàquet ratllat. Quant es brillant s’hi afegeix la carn i les potetes de calamars, els dos ous dus rallats. Ben remenat s’hi afegeix un pols de farina i un rajolinet de llet perquè lligui una mica.
Amb aquest preparat ja podem farcir els calamarsos no massa plens i els lligarem amb un escuradents. Si sobra farciment es reserva.
En una paella amb oli es fregeixen els calamars, i quan són cuits es posen en una cassola de terra i s’hi ha quedat farciment també. A la mateixa paella que hem fregit i fem un sofregit de ceba, all i tomàquet i quan sigui ben brillant es tira a la cassola i que faci la xup, xup.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2175 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.