Bunyols d'en Jordi i la Montse
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bunyols
Estació: primavera tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 770 grs de farina de força
- 20 grs de matafaluga en gra
- 20 grs de coriandre molt
- 32 grs de llevat
- 110 grs de llet
- 10 grs de sal
- 20 grs de sucre
- 90 grs d'aigua
- 60 grs de mantega
- 6 ous
- 2 llimones
- Oli de girasol
- Anís (licor)
6 racions
Utensilis
Pastadora
Elaboració
Preparar tots els ingredients abans de començar.
Per fer la massa:
1.- En un bol, barrejar la farina, la matafaluga, el coriandre, el sucre, la sal, el llevat i la pela ratllada de les dues llimones. Barrejar-ho tot bé.
2.- Batre els ous amb la batedora. Mesclar l'aigua, la llet i la mantega desfeta i afegir-ho als ous. Batre una mica més.
3.- Afegir la barreja de farina als ous i pastar molt bé (si pot ser amb màquina millor)
4.- Cobrir amb un drap lleugerament humit i deixar créixer fins que dobli el volum (si es deixa una mica més no passa res).
Per fregir:
1.- Escalfar oli de gira-sol net. Hi ha d'haver suficient oli perquè "nedin" sense tocar el fons de la paella.
2.- Engreixar-se els dits amb oli de gira-sol per tal que no se'ns enganxi la massa mentre hi donem la forma.
3.- Fer boles de la mida d'una nou i aplanar-la fent un forat al mig amb els dits per facilitar la cocció. Posar-la a l'oli i daurar per cada banda just fins que sigui cuit.
4.- Quan surt de l'oli, banyar els bunyols en un plat amb anís (Maria Brizard) just volta i volta i seguidament arrebossar-los en sucre.
5.-Desar-los en una plata i anar fent la resta.
Veureu que aquests bunyols no són massa dolços i es mantenen tendres durant uns dies.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1506 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.