Bunyols d'en Jordi i la Montse

Ingredients

  • 770 grs de farina de força
  • 20 grs de matafaluga en gra
  • 20 grs de coriandre molt
  • 32 grs de llevat
  • 110 grs de llet
  • 10 grs de sal
  • 20 grs de sucre
  • 90 grs d'aigua
  • 60 grs de mantega
  • 6 ous
  • 2 llimones
  • Oli de girasol
  • Anís (licor)

6 racions

Utensilis

Pastadora

Elaboració

Preparar tots els ingredients abans de començar.

Per fer la massa:

1.- En un bol, barrejar la farina, la matafaluga, el coriandre, el sucre, la sal, el llevat i la pela ratllada de les dues llimones. Barrejar-ho tot bé.
2.- Batre els ous amb la batedora. Mesclar l'aigua, la llet i la mantega desfeta i afegir-ho als ous. Batre una mica més.
3.- Afegir la barreja de farina als ous i pastar molt bé (si pot ser amb màquina millor)
4.- Cobrir amb un drap lleugerament humit i deixar créixer fins que dobli el volum (si es deixa una mica més no passa res).

Per fregir:

1.- Escalfar oli de gira-sol net. Hi ha d'haver suficient oli perquè "nedin" sense tocar el fons de la paella.
2.- Engreixar-se els dits amb oli de gira-sol per tal que no se'ns enganxi la massa mentre hi donem la forma.
3.- Fer boles de la mida d'una nou i aplanar-la fent un forat al mig amb els dits per facilitar la cocció. Posar-la a l'oli i daurar per cada banda just fins que sigui cuit.
4.- Quan surt de l'oli, banyar els bunyols en un plat amb anís (Maria Brizard) just volta i volta i seguidament arrebossar-los en sucre.
5.-Desar-los en una plata i anar fent la resta.
Veureu que aquests bunyols no són massa dolços i es mantenen tendres durant uns dies.

1h


Recepta de cuina de Bunyols d'en Jordi i la Montse
Bunyols d'en Jordi i la Montse
per Jordi Jaime

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1506 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Antoni Navarro Cossio diu:
Son uns bunyols boníssims, i a més està molt ben explicat, cosa que no sempre succeiex.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: