Pizza amb pasta de carbassó

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dieta: celíaca
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1-2 carbassons grandets
  • Sal
  • 1/4 de pebrot tallat ben fi
  • Ingredients a gust: 1 ceba petita tallada ben fina
  • O unes verduretes ofegades (albergínia, carbassó, porro, pebrot)
  • Tonyina, formatge de cabra...
  • 1 sobre de mozzarella

4 racions

Utensilis

Un aparell per tallar el carbassó a làmines fines

Elaboració

Tallar un carbassó gran o dos de petis, en làmines fines. Millor pel llarg que a rodanxa. Posar al fons d'una plata gran pel forn. un full de paper vegetal. Fer una capa amb les làmines de carbassó fent que una pugi sobre l'altre un centímetre. Desprès una una altra capa al damunt entrevessades. És a dir. una capa horitzontal i l'altre vertical. posar un pols de sal. Posar-ho al forn a 180 graus fins que comenci a agafar agafar color i abaixar la temperatura. Es tracta que perdi la humitat i quedi una mica cuit.
Ja tenim la base de la pizza. Podem guardar-la coberta amb un altre paper vegetal i enrotllada a la nevera fins que volguem fer la pizza.
Possar el full amb el paper vegetal de sota en una plata, posar-hi una mica de salsa de tomàquet, els ingredients queens interessi posar: pebrot tallat ben fi, ceba tallada molt fina o verduretes afogades, tonyina, formatge... el que ens agradi. Espolsar mozzarel·la ratllada al damunt i posar-ho al forn a 180º fins que el formatge comenci a gratinar.
Tindrem una pizza apte per a celíacs i baix en calories.

40min

Notes

És important que les làmines estiguin una mica sobreposades per què al coure s'encongeixen i després quedarien separades i quedarien forats i perdria consistència.

A gust de cada comensal s'hi pot afegir al servir oli picant.

Podem fer la base i guardar-la coberta amb un altre paper vegetal i enrrotllada a la nevera fins que volguem fer la pizza. Així podem tenir-la a punt per quan volguem preparar-la. És més fàcil fer preparar -la amb la pasta freda.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

955 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!