Petxines de pelegrí farcides de cabra de mar

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Galícia
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • 6 petxines de pelegrí amb les seves dues petxines
  • 2 cabres de mar de ració
  • Aigua
  • Oli d'oliva verge extra
  • Anet fresc
  • Sal
  • Salsa beixamel casolana

6 racions

Utensilis

Obridor de marisc (per les potes de la cabra de mar)

Elaboració

El primer pas serà netejar les petxines de pelegrí. Per netejar-les introduïm el ganivet pel seu orifici i sacsejem fins escoltar un petit soroll. Un cop escoltat, seguir obrint la petxina de pelegrí. Quan estigui oberta, retirar tot el que conté a dins excepte la "nou", que és una part blanca de dins. Tota la resta (hepatopàncrees, intestí, corall i sorra) és per llençar, ja que és tòxic.
Netejem les dues petxines amb aigua sola i reservar
Posem a bullir les cabres de mar fins que la closca externa es posi de color vermella
Amb ajuda d'una cullera (només aplicable si les cabres són femelles), obrim la cavitat sexual de la cabra i traiem els ous en cas que tingui
Separem la cabra de mar en dos. Reservem el seu suquet. Les potes de la cabra les posarem a la taula com a aperitiu
Posem la nou de les petxines de pelegrí a saltar amb sal, oli d'oliva verge extra i anet fresc fins que estiguin daurades
Un cop cuinades, tallem en daus
Ara toca farcir les petxines: per això posem una mica de nou de petxina de pelegrí dins la petxina, el suquet de la cabra de mar i mitja culleradeta de salsa beixamel.
Posem a gratinar al forn uns 7 o 8 minuts amb la mitja petxina
Servir a taula calent i amb les dues petxines per causar sorpresa al consumidor.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

251 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: