Sípia estofada amb patates i pèsols
												Categoria: 
						
						 Altres
 
						Altres
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
Ingredients
- 1 Kg. De sípia o 2 sípies grosses
- 150 gr. de ceba
- 500 gr. de patates
- 250 gr. de pèsols desgranats
- 250 gr. de tomàquets madurs
- 50 gr. de vi blanc
- All i julivert
- Oli, pebre i sal.
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Cassola de terrissa
Ganivet
Cullera de fusta
Elaboració
							En una cassola de terrissa, s'hi posa un raig d'oli, just que cobreixi la base. Quan està calent s'hi posa a coure la ceba ben picada. Es deixa coure a poc a poc.
Les sípies, un copo netes, es tallen a trossos (poden se congelades), si son fresques, es guarda la bossa de salsa que porten.
Quan la ceba ja vol començar a daurar-se, s'hi posa la sípia i la bossa, es deixa coure poc a poc uns 10 minuts.
Es tira el vi blanc i es deixa que cogui a foc viu uns 10 minuts ( la sípia treu suc), tos seguit s'hi afegeixen l'all i julivert picats, es remena bé perquè es barregi i s'hi posa el tomàquet ratllat. Ha de coure uns 10 minuts. S'ha de vigilar que no s'agafi.
Les patates es pelen i es tallen a daus grossos. Si són patates que es desfan fàcilment es poden fregir una mica amb l'oli molt calent, perquè no es desfacin.
Quan han passat els minuts de cocció del tomàquet, s'afegeixen les patates i els pèsols, es remena i s'hi posa aigua calenta procurant que ho cobreixi, s'assaona amb sal i una mica de pebre. Es deixa coure tot plegat de 15 a 20 minuts, procurant remenar-ho de tant amb tant amb molta suavitat.
Si els pèsols són congelats, s'hi posen 5 minuts abans d'acabar la cocció.
S'ha de coure tapat. Es pot servir a la mateixa cassola.
														
 45min
  45min 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 35492 visites.
 35492 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 Llegums i verdures
 Llegums i verdures Carns
 Carns Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Guisat
 Guisat Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes
 Postres i dolços
 Postres i dolços




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram