Pa de viena

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 kg. farina força (la podeu trovar en qualsevol gran superfície)
  • 50 gr. sucre
  • 33 gr. sal
  • 100 gr. mantega (contra més bona sigui millor)
  • 100 gr. llevat (pastilla, al forn us la vendràn, o al mercadona)
  • 500dl llet

6 racions

Elaboració

NOTA
Aquest és un pa molt utilitzat en pastisseries, doncs es demana molt per "lunch" o "caterings". Està boníssim amb tomàquet , oli i pernil ibèric o formatge o llonganissa de pagès...però queda be amb absolutament tot, i a més, és molt agraït a la vista. Un diu que tingueu un convit...els podeu combinar amb un assortiment de pasta salada...i uns entrepans de pa de viena. També podeu fer capritxos, que és un panet molt similar però fet amb massa de pa suís.
De vegades (com veureu) els faig allargats pels "pepitos" de llom....i així simular els Frankfurts de Pedralbes, jeje. Encara que no hi ha res com passar-se per allà i gaudir de les tonteries que diuen els cambrers, a que si?.
Aquest pa, hi ha gent que li diu "pan de leche"...però no el confongueu amb el brioix.
No dubteu en fer-lo.
ELABORACIO
Preparem tots els ingredients per la massa.
Barrejar la farina amb la sal i la mantega.  A continuació, afegir el llevat desfet amb la llet i el sucre.
Un copa feta la massa, la deixarem reposar uns 10 minuts abans de treballar-la.
Hem de trobar la massa el.làstica.
Prepararem una safata pel forn amb un pols de farina.
Estireu unes tires en forma de pa. De diferentes mides, que desprès us agradarà triar la millor barreta.
Podeu fer uns panets amb una marca al mig.
I podeu fer uns altres amb una creu al mig. Deixeu que pugui la massa.
Us recomano la lectura del consell "Com accelerar el procès de fermentació del Llevat" que trobareu al meu bloc.
Ja ens han pujat els panets.
Li tirarem un pols de farina per sobre, nomès per decorar.
Ho enfornarem a 180º graus....i vigilant que nomès canvii de color. Podeu posar un minut el grill per dalt...i aconseguireu aquest torradet tan magnífic.
Però aneu amb molt de compte que es cremen molt ràpid.
Nomès que surtin del forn, els heu de tapar amb un drap humit. Així aconseguireu que quedin molt tovets.
I ja els tenim fets.
Quina bona pinta, eh?....
Bon profit !!

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1500 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!