Arròs de llamàntol

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Pel sofregit:

  • 1 ceba blanca petita
  • 1 pebrot vermell
  • 2 alls grossos
  • 100 gr. de tomàquet fregit
  • Oli d’oliva 0’4
  • Sal
  • Pebre
  • Vi blanc sec
  • 400 gr. arròs bomba
  • 2 llamàntols

Pel brou a l'americana:

  • 1 ceba blanca mitjana
  • 1 pastanaga petita
  • ½ blanc de porro petit
  • 1 all
  • 100 gr. tomàquet fregit
  • 1 got de conyac
  • Vi blanc
  • Closques de marisc

4 racions

Utensilis

Tallant per les closques.

Elaboració

Tallem els llamàntols pel mig i guardem els caps partits en dos.
Posem una cassola al foc amb un raig d’oli, i hi afegim els talls dels llamàntols.
Reservem-los.
Tallem l’all a daus petits i l'afegim a la cassola.
Tot seguit tallem la ceba i el pebrot i els afegim a la cassola.
Quan el sofregit quedi una mica sec, afegim-hi una mica de vi. Repetim-ho vàries vegades si s’escau.
Quan el sofregit quedi fosc, afegim-hi el tomàquet.
Deixem-ho sofregir uns minuts més.

Brou a l'americana:

Posem una cassola al foc amb una mica d’oli.
Tallem la ceba, l’all, la pastanaga i el porro a daus petits.
Afegim-ho a la cassola.
Deixem-ho sofregir una mica.
Quan estigui una mica sofregit afegim els tomàquets a trossos.
Mullem-ho amb una mica de vi blanc.
Afegim a la cassola les closques de marisc i ho remenem.
Flamegem-ho amb el conyac.
Cobrim-ho d’aigua i deixem-ho bullir uns deu minuts.
Trinxem-ho amb la batedora elèctrica i colem-ho amb un xinès.
Deixem-ho al punt de sal.
Mantenim-ho calent a punt d’ebullició.

L’arròs:

A la cassola amb el sofregit afegim'hi l’arròs, els talls dels llamàntols i els corals dels caps ( com els "pedrers" d'oca ).
Guardem-ho les closques del caps.
Remenem l’arròs que xucli el sofregit uns minuts.
Mullem l’arròs amb l’americana, fins que cobreixi mínimament l’arròs.
Deixem-ho bullir fins que xucli l’americana. Cobrim-ho de brou ¾ parts.
Que bulli uns setze minuts.
Els primers deu minuts a ebullició forta i la resta, lenta.
Decorem el plat amb les closques dels caps.
Ja es pot servir.

1h 20min

Notes

Deixar reposar al final si volem l'arròs més fet.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2071 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Victòria Suller Loriz diu:
Quan parles d possar els talls d llamantol, son ?
1 . Amb closca o sense
2 - sigui com sigui q ja mho diras, poses les meitats senceres, o sigui et queden 4, es aixi ?
Donam instruccions rapid q em moro per fer-ho!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: