Tarta d’ametlles i albercocs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: França → Midi-Pyrenées
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Pasta “brisée”:

  • 250g de farina
  • 50g de farina de moresc
  • 125g de mantega
  • Mig got (d’aigua) de llet
  • Una cullereta de llevat Royal
  • 40g de sucre en pols
  • 2 culleretes de café d’extracte de vainilla

Guarnició:

  • ¾ kg d’albercocs
  • 2 culleres soperes de confitura de gerds
  • 70g de sucre
  • 3 rovells d’ou
  • 30cl de llet
  • 40g de farina
  • 100g d’ametlles en pols
  • 3 cullerades soperes d’ametlla laminades
  • Sucre glaç

6 racions

Utensilis

Motlle d'acer desmuntable per a tartes

Elaboració

1.Preparació de la base: la pasta “brisée”:

Barrejar en un bol gran les farines, el llevat i el sucre.
Treure la mantega del frigorífic i tallar-la a trossos petits.
Afegir-la a la barreja de farines, llevat i sucre.
A aquesta mescla, hi afegirem mig got de llet freda.
Barrejar-ho tot ràpidament fins aconseguir una pasta ben llisa. Formar una bola i deixar reposar la pasta durant mitja hora.
Amb un corró estirar la pasta damunt d’una taula enfarinada.
Folrar un motlle d’acer desmuntable per a tartes amb manteja i un xic de farina per evitar que la pasta s’enganxi. Punxar la pasta amb una forquilla i donar-li un toc de cocció. Posarem la base durant 7 minuts al forn th 7.

2. Preparació de la guarnició:

Tallar els albercocs per la meitat i treure’n els pinyols.Passar-los per la paella amb una mica de mantega i sucre fins que quedin caramel·litzats i reservar.
Barrejar els rovells dels ous amb el sucre fins aconseguir una massa blanquinosa. També hi abocarem la farina.
Posarem a bullir els 30cl de llet i l’afegirem a la mescla de rovells, sucre i farina. Això ho remenarem a un ritme ràpid i constant i ho tornarem a posar a bullir durant 2 minuts.
Ho retirem del foc i afegim l’ametlla en pols per tal d’aconseguir la nostra crema d’ametlles.
Una vegada tenim la base i els elements de guarnició preparats, arriba el moment d’estendre la confitura de gerds per sobre la pasta que anteriorment hem cuit parcialment.
A continuació, disposarem els albercocs partits per la meitat per sobre de tota la tarta. Per sobre hi afegirem la crema d’ametlla amb molta cura per tapar els espais buits que deixen els albercocs. Finalment, és el moment d’escampar l’ametlla laminada.
Ja podem posar la tarta al forn. Durant 25 minuts a una temperatura th 6.
Quan el pastís estigui llest, tan sols faltarà decorar-lo amb sucre glaç.
Bon profit!

40min

Notes

Es pot acompanyar amb un vi dolç, com el Moscatell, o un cava dolç.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2805 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: