Bunyols de Quaresma
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Girona
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de farina
- 100 grams de sucre
- 50 grams de matafaluga o anís
- 2 ous
- 6 grams de sal
- 30 grams de llevat en pastilla
- 50 grams de llard de porc
- Canyella
- Essència de llimona
- Llet (120 ml)
- Anís i sucre
10 racions
Elaboració
Primer de tot, trenquem els ous dintre d’un bol, incorporarem tot el sucre. Incorporem unes gotetes d’essència de llimona (no masses) i la canyella mòlta.
Després, trenquem amb les mans la pastilla de llevat i afegim la matafaluga.
Ja tenim la mescla, ara cal remenar-ho tot bé amb una vareta fins que quedi tot homogeni. Quan estigui tot barrejat afegim tota la farina.
Tot seguit, posem la sal a sobre de la farina per evitar que entri en contacte amb el llevat. El llard també el posem a sobre de la farina.
Després, hem de anar amassant tota la mescla que hem fet.
Mentre es va amassant, anem abocant la llet.
Després d'uns 25 minuts amassant ja tenim la pasta a punt i consistent.
Escampem oli per tota la massa i la deixem reposar en un bol tapat amb un drap durant 2 hores perquè el llevat faci efecte. Passades les hores, amassem la massa amb les mans per fer-la baixar i anem fent tires amb la pasta. Després, anem tallant a trossets aquesta tira en forma de bunyol.
Posem les boletes de pasta en una safata amb separació entre cada bola. Posem la safata dintre d’un forn parat i tancat durant 90 minuts.
Després d’aquest temps, us enfarineu els dits i poseu els bunyols en una paella plena d’oli de gira-sol per fregir-los. Aneu col·locant els bunyols sense tirar-los per no esquitxar. Cada bunyol ha d’estar fregint-se durant un minut i els hem d’anar voltejant amb una forquilla.
Un cop fregits els posem en una safata i els reguem amb anís. Finalment, arrebossem tots els bunyols amb sucre i llestos.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3290 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.