Besuc al forn a l'aroma de taronja

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un besuc de quilo o quilo i mig aproximadament
  • Patates a lo pobre [Veure recepta]
  • Cinc rodanxes de taronja
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Herbes provençals
  • Sucre
  • Mantega
  • Un got de conyac

4 racions

Utensilis

Una safata refractària rectangular gran
Uns estalvis
Dues espàtules metàl·liques planes
Un estri escatador
Unes tisores
Una safata fonda pel forn
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, en una paella amb una mica de mantega, saltem les rodanxes de taronja tallades més aviat fines, amb una mica de mantega i sucre.
Quan veiem que ja estan toves les reservem.
A part, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i quan ja estan cuites, les repartim per tot el fons de la safata refractària, i tot seguit hi afegim les rodanxes de taronja fent una línia recta en el centre de les patates.
A continuació, netegem el besuc, l'escatem, amb l'ajuda de les tisores tallem totes les espines exteriors, tallem el cap del besuc i tot seguit el salpebrem per dintre, i hi afegim un pessic d'herbes provençals.
Seguidament, fiquem el besuc al damunt de les patates i la taronja, el reguem amb oli d'oliva i un raig de conyac, i l'enfornem a 180º, fins que el besuc ja és cuit, i ja el podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2498 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: