Bikini de pollastre a la royal
Aquesta recepta de bikini de pollastre a la royal és un entrant perfecte per sorprendre: fàcil, deliciós i diferent.
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Entrepà
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Pel pollastre a la royal:
- 100 gr de pollastre o carn d'olla desossada i picada ben fina
- 1 fetge de pollastre
- 150 ml caldo de pollastre
- 250 ml vi negre
- 5 gr cacau en pols
- 2 gr sal
- Oli d'oliva
Per la crema de formatge especiat:
- 40 gr formatge crema tipus Philadelphia
- 5 gr curri en pols
Pel bikini:
- Pollastre a la royal
- Crema de formatge especiat
- 1 gr sichimi togarashi o pebre mòlt
- 2 llesques de pan de motlle
- 15 gr mantega
2 racions
Elaboració
Pel pollastre a la royal:
1. Regenerem la carn en un casso i reservem.
2. Saltem el fetge amb una mica d'oli d'oliva. Afegim el vi negre, evaporem l'alcohol.
3. Afegim el caldo de pollastre i ho cuinem a foc lent durant 10 minuts fins que espessi el conjunt.
4. Afegim el cacau en pols i la sal. Remenem amb batedor de mà.
5. Triturem fi el conjunt i ho afegim al casso de nou amb la carn. Remenem per homogenitzar la mesca en una massa cremosa
6. Retirem del foc, passem a un tupper o safata plana formant una placa d' 1 - 1, 5 centímetres de gruix. Tapem amb film i hi posem pes a sobre (un altre tupper o safata) per ajudar a comptactar. Refredem a la nevera.
Per la crema de formatge especiat:
1. Mesclem els ingredients en un bol de treball. Podem alleugerir la mescla amb una mica d'aigua si volem (busquem una textura similar a la de la maionesa). Reservem
Pel bikini:
1. Treurem els extrems de la llesca de pa de motlle (o el comprem ja sense) i tallarem cada llesca per la meitat.
2. Passem un corró per sobre per aplanar-les.
3. Recuperem la terrina de pollastre a la royal de la nevera i la tallem en rectangles del mateix tamany que les meitats de pa de motlle. Posem el pollastre entre les dues meitats de pa de motlle, presionarem per enganxar-les i ho marcarem per cada costat en una paella amb mantega fosa (ens podem ajudar d'una espàtula i similar per pressionar millor el bikini quan el marquem a la paella)
4. Ja només queda salsejar el bikini amb la crema de formatge i especiar-lo amb togarashi o pebre mòlt.
1h
Notes
Perfecte per còctels, sopars informals i àpats per sorprendre: es pot menjar tant amb les mans com amb coberts.
Etiquetes: Aperitiu Bikini Carn Elcoladorchino Entrepa Pollastre Rostit Sandwich Tapa Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2378 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.