Amanida russa de remolatxa, marisc i caviar

Aquesta recepta d'amanida russa és perfecte com a entrant on podràs lluir-te amb sabor, color i producte. Una tapa senzilla i que captiva, una tapa de sempre pentinada amb el millor look.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per a la remolatxa:

  • 2 remolatxes grans (per emplatar dins) o 1 remolacha si emplatem en un bol

Per l'ou dur:

  • 1 ou fresc

Pel pols de quicos (opcional):

  • 5 gr de quicos

Pel llagostí:

  • 4 llagostins crus

Per l'amanida russa:

  • Remolatxa
  • Ou dur
  • Pols de quicos (opcional)
  • 10 gr caviar o sucedani
  • 1 margalló o espàrrec blanc en conserva
  • 10 gr blat de moro en conserva
  • 30 gr mainoesa (la podeu fer, sino)
  • 1 cda oli d'oliva verge extra
  • tabasco al gust o shichimi tōgarashi
  • una mica de suc de llima o llimona
  • sal, pebre

2 racions

Elaboració

Per a la remolatxa:

1. Fem el bol de remolatxa (pas opcional). Tallem la base de la remolatxa (una remolatxa ben gran) una mica, per tal que es pugui mantenir en peus. Tallem la part superior, 1 dit per sobre de la meitat de la remolatxa.
2. Amb una cullera de postres o parisina, anem amb molt de compte buidant la remolatxa i sense foradar la base de la remolatxa. Podem fer aquest pas, bullint parcialment la remolatxa prèviament.
3. Bullirem la carn de remolatxa que em retirat juntament amb l'altra remolatxa que haurem pelat i tallat a daus.

Per l'ou dur:

1. Bullim l'ou durant 10 minuts i refredem.
2. El pelem i el tallem a daus d'1 cm aproximadament

Pel pols de quicos (opcional):

1. Triturem lleugerament els quicos amb un molinet de cafè o bé amb usn quants cops de morter

Pel llagostí:

1. Pelem 4 llagostins, guardant els caps i closques per fer un suc o per utilitzar-los en una altra recepta (jo els guardo en bosses de congelació).
2. Retirem el budell interior amb un escuradents i piquem les cues en trossos d'1 cm aproximadament. Reservem.

Per l'amanida russa:

1. En un bol mesclem la remolatxa, l'ou, el llagostí, el margalló/espàrrec blanc a daus, el blat de moro, la maionesa, el suc de llima, el tabasco, la sal i el pebre. Remenem bé i corregim si és necessari.
2. Emplatem la mescla dins del bol de remolatxa i tirarem per sobre el quico en pols, afegint finalment el caviar.

45min

Notes

Podeu servir-la dins de la remolatxa o bé, de forma més senzilla, en un petit bol. És una recepta de tapa d'autor que pot ser aplicada tan en un restaurant com a la llar. Productes senzills (a excepció del caviar, que podem substituir per qualsevol sucedani de la mar) que doten d'aquesta tapa de color, sabor i molt èxit a taula.


Recepta de cuina de Amanida russa de remolatxa, marisc i caviar

Recepta amanida russa de marisc i caviar www.elcoladorchino.com
per Albert Casanovas

Recepta de cuina de Amanida russa de remolatxa, marisc i caviar

Recepta amanida russa de marisc i caviar www.elcoladorchino.com
per Albert Casanovas

Recepta de cuina de Amanida russa de remolatxa, marisc i caviar

Recepta amanida russa de marisc i caviar www.elcoladorchino.com
per Albert Casanovas

Recepta de cuina de Amanida russa de remolatxa, marisc i caviar

Recepta amanida russa de marisc i caviar www.elcoladorchino.com
per Albert Casanovas

Etiquetes:                   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

330 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!