Canelons de verdures i ceps

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Verdura variada a gust de cadascú. En aquest cas hi he posat 2 cebes, 2 alls, 3 porros, 3 tomàquets, 1 carbassó gran, 1 albergínia, 1 pebrot verd i 1 pebrot vermell).
  • Ceps. La quantitat de ceps dependrà dels que s'hagin pogut aconseguir. Jo n'hi he posat 4 de grans.
  • Oli, sal, all i julivert
  • 2 ó 3 caixes de canelons El Pavo. Dependrà de la quantitat i mida de la verdura que haguem fet servir per al farcit.
  • Beixamel (mantega, llet, farina, nou moscada, pebre blanc i sal)
  • Parmesà

10 racions

Utensilis

Mycook per a la beixamel

Elaboració

Sofregir la ceba i el porro. Quan ja comença a estar daurat, afegir-hi un raig de conyac, la resta de verdures tallades a trossets petits i un parell de ceps. El tomàquet que sigui ratllat per evitar la pela que a vegades es desagradable de trobar. Posar-hi sal i coure-ho a foc lent fins que quedi al punt.
Triturar-ho tot procurant que no quedi una pasta massa fina. És bo trobar-hi alguns trossets de verdures.
En una paella a part, courem la resta de ceps lleugerament salats i amb una mica d'all i julivert.
Es prepara una beixamel ben espessa i s'hi afegeixen els ceps que hem cuit a la paella i que haurem triturat posteriorment. Aquesta beixamel serà la que ens donarà consistència al farcit dels canelons, ja que la verdura porta molta aigua i ens cal espessir-la d'alguna manera per poder enrotllar bé els canelons.
Barrejar-ho tot i deixar-ho reposar a la nevera.
Un cop tenim la pasta ben freda, començarem a farcir els canelons. Una bona manera i ràpida de fer-ho, és mitjançant una mànega pastissera, fent-hi un tall rodó a la part inferior perquè pugui sortir més quantitat del preparat per al farcit. La pasta s'haurà cuit prèviament segons les instruccions que trobarem a la capsa dels canelons.
S'emplaten els canelons en una safata on hi haurem posat una mica de mantega a la base perquè no s'enganxin.
Un cop tenim els canelons ben col·locats, escamparem per sobre la resta de farcit de verdures i ceps que ens hagi pogut sobrar i ho acabarem amb una capa de beixamel que ho cobreixi tot. A sobre hi posarem parmesà ratllat.
Ho gratinarem al forn fins que quedin ben rossets.

3h

Notes

Alternativa vegetariana dels canelons de carn típics de tota la vida.


Recepta de cuina de Canelons de verdures i ceps
per Roser Espona Font

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3847 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: