Rodets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Tarragona
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Elaboració

RODETS DE SALMÓ FUMAT.
Posarem, damunt d’un paper anti greixos o damunt de taula fina, uns rectangles de salmó fumat de tres cm. d’ample per la llargada que us convingui. Es pinte amb mantega a tacte de pomada valent.- vos d’un pinzell pla. Ara s’enrotlla amb un gresini petit de 5 cm. , lògicament per la part estreta. Podeu decorar-los amb una fulleta de julivert que haureu abrillantat amb una mica de mantega. Es pot fer fregant-la amb els dits pols i índex.
RODETS DE BACALLÀ FUMAT.
Per no repetir en cada labor els mateixos moviments ja que fora lent i avorrit, explicarem només les diferencies. El Bacallà fumat, com sabeu, es troba al mercat de la alimentació en format de sobres com també es troba el salmó fumat. Seguiu el mateix sistema que el salmó. Per decoració hi podeu posa un puntet de mantega i damunt una tàpera.

RODETS DE PERNIL YORK
A plaques de Pernil York que tallarem a 3 x 10 cm. que no sigui massa prim, pintarem amb la mantega, enrotllarem el pa i decorarem amb dos puntets de mantega i damunt de cada un una pipa sense pell.
RODETS CROCQUE – MONSIEUR
Es fa exactament com l’anterior però a més a més s’hi posa amb diagonal una tira de formatge de placa que l’envolti i s’acaba amb una fulleta petita de eufràguima.
RODETS DE FORMATGE
D’una làmina de formatge crema (llençolet) talleu dues tires de 3 cm. per la part estreta; pintar i enrotllar-hi el bastonet de pa. L’acabament es sucar-lo molt finament en un plat de llavor de roella, a fi i efecte que només quedi marcat una tira de la part superior.
RODETS DE SALSITXÓ
D’un satsitxó de budell cular, que us el tallin en biaix (en aquests tipus ja solen fer-ho) i a un gruix enrotllable, traieu de la part central una tira de tres cm. i procediu com tots els demés. Es pot decorar amb una ratlla de mantega i una llesca de cogombret encurtit.
Notes.- Poden semblar una mica entretinguts, però si us organitzeu abans i ho teniu tot programat, es bastant ràpid. Les decoracions son per donar-vos un acabat però podeu fer-los de manera que doni l’ imaginació, que es sapigut, que la gastronomia no te límits, si no, vegeu el que fa el Ferran Adrià.

1h


Recepta de cuina de Rodets
Una petita mostra del assortiment de rodets !!! ...
per Salvador Arimany i Minguella

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

584 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: