Bunyols de vent de tarragona
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bunyols
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Fórmula:
- 250 gr. d’aigua
- 125 gr. de mantega
- 250 gr. de farina
- 6 ous sencers
- Un polset de sal
- 10 gr. de Chartreuse
Elaboració
Confecció:
1-Es posa l’aigua amb un cassó gran, al foc, amb el polset de sal i la mantega.
2-Quan arrenca el bull s’hi tira bruscament la farina (tamisada prèviament). Sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta. Es nota que està cuit quan aquesta massa es desprèn de les parets.
3-Deixar refredar (no del tot), i barrejar-hi els ous d’un en un, en batedora elèctrica de sobretaula utilitzant el utensili la pala.
4-Un cop teniu la massa a punt i afegiu el Chartreuse. Finalment escudelleu la massa amb mànega pastissera amb un cornet d’un centímetre i mig de diàmetre, i hi fem uns pics sobre una safata del revés untada amb oli. Compte de posar-hi molt oli, us complicaria la pròxima funció.
Cocció:
Agafar un per un els pics de la safata per mitjà d’una espàtula metàl•lica que haurem sucat prèviament a l’oli calent.
Fregir en una paella amb oli abundant, si no disposeu de fregidora, a una temperatura que no els cremi. Cal baixar el foc si veieu que agafen color massa de pressa. Els bunyols donen la volta per ells mateixos, si els aneu tocant una mica amb l’aranya.
Presentació:
Deixar refredar els bunyols i els regueu amb Chartreuse groc o verd, segons gust.
Finalment els engranareu amb sucre corrent.
45min
Notes
L’Apunt Final
Aquesta fórmula la devem al gran cuiner Joan Hernandez, que va ser cap de cuina molts anys de l’Hotel Europa de Tarragona. Ell és qui em va ensenyar a donar aquest toc tarragoní als bunyols. A l’època, a Tarragona era un gust molt de moda. I si us agrada el Chartreuse de veritat, a més, podeu polvoritzar-los abundantment per damunt valent-vos de l’ampolla de gallet, abans d’ensucrar-los.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2203 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.