Menjarblanc
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
Fórmula:
- 1 litre d'aigua
- 300 gr. d'ametlles pelades o en pols.
- 250 gr. de Sucre
- 100 gr. de Fècula de Blat
- Un polset de Sal
- Canyella en rama i Una pell de llimona
Elaboració
Confecció:
1-Comenceu escaldant les ametlles fins que l’aigua torni a bullir, per tal d’aconseguir que l’ametlla sigui tendra per poder-la moldre. Si pot ser de la varietat Marcona
2-Passar les ametlles per la trituradora, us pot servir el braç triturador i a poc a poc anar-li afegint l’aigua per a que sigui més efectiva la molturació. 
3-Es premsa la molturació amb un drap de fil ben fort o doblegat per extreure el màxim de suc o el que en direm llet d’ametlla.
4-Revisar que hi hagi un litre de llet d’ametlla, i si no és així, afegir-hi  més aigua. Mai llet de vaca.
Cocció:
Reservar 100 grams de llet d’ametlla que barrejarem amb la fècula.
La resta de llet es posa al foc, junt amb el sucre, la canyella, pell de llimona i el polset de sal. 
Quant està una mica calent, no gaire, escalfor que ha de pogué aguantar-se amb el dit sumegit, s'hi afegeix la part diluïda, que haurem colat abans, i es remena amb espàtula de fusta, constantment perquè no  s'enganxi al fons.
Als primers símptomes de bullir s'escudella als motlles corresponents.
Tapar d'immediat amb film, perquè no faci pell. 
Presentació:
Es pot presentar en els mateixos motlles a taula, o els desmotllareu  per presentar en un plat de postres. Es pot adornar una mica amb canyella en pols.
														
 45min
  45min 
Notes
L’Apunt Final:
Corrien els anys vuitanta i el Rector de Riudoms d’aleshores em va preguntar d’on era nascut el Menjarblanc  li vaig dir el que sabia que era: d’un convent de monges, per substituir aliments prohibits abans del concili de Trento, per els dies d’abstinència  com eren la llet, el llard de porc, la mantega i els ous, entre altres. Ell em va acabar d’aclarir que les monges eren de Riudoms i vaig entendre Clarisses. Vull felicitar a qui hagués sigut. La abundància d’ametlles del camp de Tarragona i ser una derivació de la Crema es lògic que sorgís una Crema de llet d’ametlla , es clar sense ous.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2645 visites.
 2645 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)



 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram