Torró de trufa al licor

Ingredients

Ingredients:

  • 500 g Nata de muntar
  • 500 g de Cobertura negra (sobre el 50 % de cacau)
  • 400 g de la mateixa cobertura per folrar els motlles i tapar-los.
  • 100 g de licor (Chartreuse, Cointreau, o altre del vostre gust.)

Elaboració

Preparació de les càpsules :

Si disposeu de motlles adequats de silicona o de plàstic, fregueu-los amb paper tou de cuina, guardeu-los de cap per avall. Foneu la segona cobertura a bany maria, procurant que l’aigua no bulli i també no esquitxar la xocolata. Feu la comprovació de la temperatura, portant l’espàtula de fusta o plàstic una mica de cobertura al exterior del llavi inferior, que es on hi ha la major sensibilitat, i heu de notar una petita escalfor, casi la temperatura nostra, Si es molt calenta s’ha de bolcar en una superfície freda remenant- la i, quan considereu que està al punt tireu-ne una quantitat en cada motlle procurant fer-la arribar a tot arreu, poseu-hi un paper tapant-lo i, guardar-los a la nevera de cap per avall damunt del paper. Les capsules ja estan.
Cas de no tenir motlles, procureu-vos amb paper alumini i uns llistons, que es poden improvisar. Les mesures aprox. son 24 x8 x2.5 cm. En aquest cas seguiu el procediment de temperar el xocolata i utilitzar un pinzell recobrint tot el interior del motlles, posar a la nevera.

Preparació de la Trufa:

Trossejar els 500 g de cobertura i deixar-la al perol de la batedora. Posar la nata a bullir, quan està bullint, abans que es sobreïxi, bolcar-la a la cobertura i deixar-la remenar amb batedor. Incorporar el licor. Es pot precipitar el refredat amb ajut de nevera. Es torna a la batedora, i quan noteu que s’esponja canviant el color, es torna beix està al punt. Ara es quan s’omplen les càpsules amb mànega pastissera. Alliseu amb una espàtula o ganivet.
A continuació de la mateixa cobertura que heu fet les càpsules escampeu-ne pel damunt i, amb un estri que en diem “pinta” l’hi feu un ratllat, al vostre gust, ondulat, vetes de fusta, etc.
Qui vulgui posar-hi nous ho pot fer, abans d’omplir la trufa,trossejar nous i escampar-les per totes les bases de les càpsules, guardar-ne de mitges boniques per enganxar pel sobre una vegada s’acaba de ratllar. Aquest estri es pot substituir per una pinta nova de pues amples.
Aquest torró ha de conservar-se al frigorífic.
Temps: Nadal, Cap d’any i Reis.
Origen: Tarragona
Temps: ¾ d’ora entre “deix i pren”

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2927 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: