Torró de crema cremada

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya

Ingredients

Ingredients pels torrons:

  • A/. 500 g. d’ametlla molta
  • 4 rovells d’ou
  • 150 g. de glucosa
  • Vanillina
  • B/. 450 g. Sucre
  • 150 g. Nata de muntar

Ingredients per la Yema per cremar:

  • Poseu els ous que voleu fer de yema, amb closca, a la balança i
  • Poseu el mateix pes de sucre.

Elaboració

Confecció del torró:
Poseu els components del apartat A/. Dintre del perolet de la batedora i la pala ancorada.
En un cassó al foc hi popeu el B/. O sigui el sucre i la nata. Remeneu-ho be. Quan comenci a bullir, sobre tor, no el remeneu mes. Tindreu al costat del foc un bol amb aigua freda. No es moveu del davant, i de tant en tant suqueu-hi una punteta l’escumadora i porteu-la al bol. Toqueu-ho i quan noteu que podeu fer una boleta amb el xarop, aquest es el punt de barrejar-lo en la batedora, engegueu a marxa curta i aneu incrementant la velocitat fins que noteu que ha refredat una mica. Bolqueu-ho damunt d’un paper gruixut p.e.: barba, sulfuritzat o de forn. Doneu-li forma de dos barres i les deixeu refredar i quallar.

Confecció de la Yema:

Trenqueu els ous i barregeu-los en un cassó amb el sucre, doneu-hi un cop de triturador elèctric i, doneu el foc ben suau i am una espàtula de fusta cura sense deixar de remenar, sobre tot, rascar el fons del cassó per que es mol propens a aferrar-se. Una vegada vegeu que fa alguna bufada, principi d’ebullició, es reu del foc i es bolca en una plàtera per que es refredi. Es pot guardar varies emanes a la nevera ben tapada.

Cremat del torro:

Partiu les dues barres i en la cara menys bonica escampeu sucre i cremeu.
Gireu les barres i poseu damunt una napada de gema, ensucreu abundosament i torneu a cremar.
Ja teniu els torrons de Crema a punt de menjar.
Nota. Recomano que es vigili el sucre i la nata quan son al foc, no es moveu del davant es molt poc temps.

45min

Notes

Es deu de disposar d’una batedora/mescladora amb pala de tipus casolà.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4346 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Albert Vilas diu:
Enhorabona!...per fi una recepta autèntica de pastisseria (com jo el feia). M'ha fet molta il.lusió trobar-la...i no la típica de iema que fa tothom.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!