Bunyols de vent farcits

Ingredients

Fórmula:

  • 250 gr. d’aigua
  • 125 gr. de mantega
  • 250 gr. de farina
  • 6 ous sencers
  • Un polset de sal

Utensilis

L’Apunt Final:

Cal trobar bé la temperatura de l’oli perquè us quedin els bunyols ben cuits, i amb el volum adequat. Si disposeu de fregidora, la temperatura de l’oli es de 160 º C.

Elaboració

Confecció:

1-Es posa l’aigua amb un cassó ben gran, al foc, amb el polset de sal i la mantega.
2-Quan arrenca el bull s’hi tira bruscament la farina (tamisada prèviament). Sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta. Es nota que està cuit quan aquesta massa es desprèn del cassó.. Si algú us aguanta el cassó, millor.
3-Deixar refredar (no del tot), i amb una batedora de sobretaula amb la pala barrejar-hi els ous d’un en un a marxa mitjana.
4-Un cop teniu la massa ben barrejada, l’escudelleu amb mànega pastissera amb un cornet d’un centímetre i mig de diàmetre, i hi feu uns pics sobre una safata del revés i una mica untada amb oli, molt poc, massa us aniria malament per la pròxima funció.

Cocció:

Agafar un per un els pics de la safata per mitjà d’una espàtula metàl•lica que haureu sucat prèviament a l’oli calent.
Fregir en una paella amb oli abundant, si no disposeu de fregidora, a una temperatura que no els cremi. Cal baixar el foc si veieu que agafen color massa de pressa. Els bunyols donen la volta per ells mateixos, si els aneu tocant una mica amb l’aranya.

Presentació:

Deixar refredar els bunyols i fer un forat amb un pal de fusta o llapis per a poder farcir-los amb nata muntada o crema pastissera. El farciment cal fer-lo amb una mànega pastissera amb un cornet d’un centímetre i mig. Ensucrar els bunyols.amb abundància de sucre .

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1693 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: