Crema de carxofes amb taronja i mel

Ingredients

  • 10 carxofas tendres
  • 1 porro
  • Un raig de nata liquida
  • 4 cullarades de mel
  • 1 taronja
  • 100 g. d'oli d'oliva
  • Julivert fresc
  • 8 llescas fines de pa torrat
  • Pebre i sal

4 racions

Elaboració

Peleu les fulles exteriors i el tronc de les carxofes.
Talleu-ne les puntesi, amb l'ajud d'una cullereta, buideu-nel'interior.
Preneu 4 carxofes i peleu-les amb un gavinet per ferne corts. Poseu-los en un vol amb aigua i les branque de julivert per tal de que no s'oxidin.
Lresta talleu-les a trossos.
Renteu i trincheu el porro. poseu-lo a ofegar en un cassò amb un raig d'oli.
Afegiu'hi les carxofes trossejades i ho rostiu tot plegat durant 10 minuts. Salpebre-ho.
Afegiu-hi aigua calenta fins que cobreixi del tot i ho deixeu coure a foc lent fins que les carxofes estiguin bent tendres.
Un cop cuit,afegiu-hi la nata i ho tritureu amb una batedora fins que sigui una crema. Coleu-ho. Poseu-ho a punt de sal.
De la taronja feu-ne suc.
En un cassò afegiu-hi la mel i feu que caramel·litzi a foc lent. Desglaceu-ho amb el suc de taronja i feu-ho bullir fins que prengui textura de xarop.
Talleu las carxofes que habiem reservat a làmines molt fines. Amaniu-les amb sal, pebre i oli. Poseu-les a sobre las torradetes.
Poseu la crema en un plat fons i amaniu-la amb el xarop de mel i taronja. Acompanyeu-la amb las torradetes de carxofa amanida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

480 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!