Sopa de ceba

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: França → Midi
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 cebes grans
  • 50 grs de mantega
  • 1 cullerada d'oli
  • 50 grs de farina
  • 2 l de brou de carn
  • 4 ous
  • 200 grs de formatge ratllat
  • 24 lleques de pa
  • 2 cullerades soperes de conyac
  • sal i pebre

6 racions

Elaboració

- pelar i tallar en rodanxes les cebes.
- escalfar la mantega en una olla.
- afegir la ceba, deixarla dorar lleugerament durant 10 min. tirar la farina i sensa parar de remenar, courela durant 5 min.
- afegir el brou, salpebar i deixar bollir 1/2 hora tapat.
- mentrestant batre els ous amb el conyac i la meitat de formatge ratllat en un bol gran.
- abocar-hi el brou que ha bollit sobre els ous(mai al inreves) i posar-ho a l'olla
i anar calentant sensa qu'arrivi a bollir.
- rectificar de sal.
- encendre el grill del forn i mentre es va calentant preparar els bols per servir-ho, omplir-los 3/4 parts, possar-hi llesques de pa torrat sobre la sopa i espolvorejar amb el reste de formatge.
- gratinar-los i servir.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

530 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!