Orada a la Sal

Categoria:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una orada de ració
  • 1 kg - 1,5 kg de sal gruixuda
  • Oli d'oliva verge

1 racions

Utensilis

Placa de forn

Elaboració

Posarem el forn a escalfar a 200º, la part de dalt i d'abaix.
Deixem la orada sencera, sense escatar i li buidem els budells.
L'esbandim bé i a una safata de forn, primer hi abocarem la meitat de la sal i l'escamparem bé.
A continuació, amb els dits mullats amb una mica d'aigua, mullem lleugerament la primera capa de sal.
Col.loquem la orada a sobre, i la tapem amb la resta de sal, que quedi ben coberta. Tornem a mullar la capa superior de sal amb una mica d'aigua.
Posem al forn i deixem aproximadament 30-35 min, depèn del forn. Si té la opció de ventilador, potser es farà abans. Anar amb compte de no passar-vos de cocció, si no us pot quedar una mica seca.
Quan estigui, la treiem i trenquem la capa de sal -que haurà quedat compacta, com una costra- amb compte de no trencar el peix.
Retirem el cap, amb cura, i treiem la pell, que es despendrà molt fàcilment.
Acabem de netejar-la i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva verge extra i ja podem servir.

45min

Notes

És un plat molt sà, perque és de peix i no emprem mètodes de cocció que afegeixen calories extra -fregits o salses, per exemple-. Queda molt saborós ja que el peix es cou en els seus propis sucs.
Podeu provar amb algún altre tipus de peix blanc, com el llobarro.


Recepta de cuina de Orada a la Sal

Orada cuita sense netejar
per Yolanda grau

Recepta de cuina de Orada a la Sal

Orada mig neta
per Yolanda grau

Recepta de cuina de Orada a la Sal

Orada emplatada
per Yolanda grau

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11925 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Molt bona recepta i que sens dubte cal probar.Un salutació


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: