Patates farcides de botifarra

Ingredients

  • 3 Patates grosses
  • 1 Botifarra de pagès -o bé 6 salsitxes-
  • 1 Ceba gran
  • 1 Pack individual de cansalada viada
  • Sal, Pebre
  • 1 Rovell d'un ou
  • 1/2 got de llet
  • Un got de vi blanc

2 racions

Utensilis

Paella
Bol
Safata de forn

Elaboració

Primer de tot, netegem bé les patates i les possem en aigua bullent, senceres amb la pell i tot, a foc suau perque no s'esberlin, durant aprox. 40 minuts.
De mentres, tallem la botifarra (o les salsitxes) a trossos petits -de la mida de mig dit, aprox.- i els fregim. Si no volem que el plat sigui massa cal.lòric, ho podrem fregir a una paella sense oli, havent punxat prèviament la carn amb un escuradents, i mirant de tombar els bocins força sovint, per evitar que es cremin.
Quan ja tinguem la botifarra feta, la reservem.
A continuació, tallem la ceba a bocins petits, i la posem al foc a una paella amb oli. La comencem a sofregir i a mitja coccio, la salem. Quan estigui una mica daurada, afegirem la cansalada i acabem de sofregir. Quan ja estigui tot ben daurat, afegirem la botifarra que haviem reservat i, a més, un bon xorret de vi blanc. Pujarem el foc, a foc viu i deixarem coure fins que s'evapori el vi.
Quan la patata ja estigui cuita, la passem per aigua freda i les tallarem longitudinalment, les buidarem amb l'ajuda d'una cullareta de postres, amb cura de no trencar les pells. Reservem les carcasses de patata.
En un bol, anirem posant la pulpa de la patata bullida, salpebrem, i afegir el rovell de l'ou. Remenem bé i a continuació afegirem la llet. Tornem a barrejar tot bé, fins que ens quedi una consistència suau de puré.
En una safata de forn, col.locarem les mitges patates, i les farcirem amb el sofregit de botifarra -tres o quatre bocines per patata-. Espolsarem per sobre amb formatge ratllat, i ho posarem al forn -funció de grill, per gratinar-les- a 200º, durant uns 8 min. aprox.
Mentres les patates farcides es van gratinant, emplatem el puré de patates. Quan les patates ja estiguin gratinades, posarem tres mitges patates per plat, a sobre del puré, i decorarem amb una branqueta de julivert.
Bon profit!

1h


Recepta de cuina de Patates farcides de botifarra

Patates farcides amb Botifarra
per Yolanda grau

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1511 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: