Rap a la cassola
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una cua de rap de mig kilo.
- Oli
- Sal
- Pebre variada de molinet
- Farina
Per la picada:
- Una dent d'all
- Una torrada amb cereals tipus "Ortiz"
- Julivert
- Sal
- 6-8 Ametlles naturals -sense torrar-
- Vi blanc
2 racions
Utensilis
Una cassola de fang
Morter i mà de morter
Una picadora tipus "1-2-3", si en tenim (opcional)
Elaboració
Un cop tenim el rap ben net i tallat a rodantxes, el salpebrem, el pasem per farina i el posem a la cassola amb l'oli i el fregim una miqueta -a foc suau-.
De mentres, preparem la picada:
En un morter, fiquem la dent d'all ja trossejat petit. El piquem amb la mà de morter. Afegim una mica de sal, la torrada i seguim picant fins que quedi tot ben esmicolat. Incorporem el julivert tallat a bocins petits i ho piquem una mica més. Incorporem les ametlles crúes -es pot fer amb torrades com tota la vida, però jo no en tenia i en vaig posar de crúes, que va quedar bó igual-. Abans de posar les ametlles, per facilitar la feina d'esmicolar-les, les podeu passar primer per "l'1-2-3" si en teniu i així us quedarà millor.
Ho matxaquem tot bé i afegim una mica del suc que ha anat deixant el rap i, finalment, hi afegim una mica de vi blanc al morter i ho barrejem tot bé.
Incorporem la picada al rap, que haurem estat vigilant de tant en tant i tombant-lo en vàries vegades mentres feiem la picada.
Afegim una mica d'aigua si ens ha quedat una mica espès i ho deixem a foc lent, tapat, durant 15 minuts aprox.
Ens cuidarem de sacsejar la cassola de tant en tant.
35min
Notes
Podeu fer servir les ametlles torrades de tota la vida per la picada, ja que sempre serà més fàcil esmicolar-les.
En comptes de la torrada tipus "Ortiz" podeu fer servir també els bastonets de pà que vénen amb els preparats de picada.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
28191 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.