Cresta de sardines amb verdures
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 cresta de pasta brisa, comprada ja feta
- 10 sardines
- 1 ceba gran
- 1 pebrot verd
- 3 dents d'all
- Oli, sal
2 racions
Utensilis
Placa de forn, paella
Elaboració
Posem a escalfar el forn, a 200º.
Es netegen les sardines d'escates, cap, cua i espina dorsal i laterals (intentarem que quedin ben netes, amb el mínim d'espines possible).
Pelem i tallem els alls a làmines. Els fregim una mica
Pelem i tallem la ceba i el pebrot verd a la juliana. Els afegim als alls laminats.
Agafem una placa de forn i estenem bé la cresta de pasta brisa.
Aboquem i escampem bé les verdures que ja tenim potxadetes.
Col.loquem a sobre les sardines ben netes -si volem, podem separar els dos filets de cada sardina-.
Tanquem la pasta brisa, que ens quedarà com si fos una cresta gran de tonyina, però amb els ingredients que hem posat.
Amb els dits, anem apretant les vores, perquè quedi tancada. Fem un forat al centre perquè respiri.
Ja podem posar al forn, i deixar de 25 a 30 minuts.
1h
Notes
Aquesta recepta la va fer l'Arquiñano fa poquet, i l'he volgut provar.. La veriat és que ha quedat molt bó. La penjo per si algú no la va poguer veure.
Abans de posar-ho al forn, podeu pintar la cresta amb ou, que farà que quedi més lluenta.
En comptes de sardines, podeu fer-ho amb saitons frescos, que potser seran més fàcils de netejar d'espines.


Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1446 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gracias Gregoria! Saludos
És una recepte tradicional a casa del meu marit. A més, quan arrenca el bull, se li pot afegir una mica d'arròs per fer un...
Jordi, els vaig deixar 4 hores i m'han quedat crus... Crec que els verats que he posat son massa grans.. Si els torno a posar...
Jósua, no esmentes el tomàquet quan ho elabores. Per la foto, s'entèn que els deus tallar per la meitat i els poses...
Demà ho provaré, a veure qué tal... Una pregunta: quan hi dius c/s, és cullerada sopera?