Ous sorpresa
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 Patates mitjanes
- 1 rovell d’ou per patata
- Formatge ratllat
- Llet
- Pebre negre
- Mantega o margarina
- Oli i sal
- 1 butifarre negre o de perol
4 racions
Elaboració
Primer de tot, rentem les patates perquè no quedi gens de terra i les posem a bullir amb aigua i sal.
Quan siguin cuites, deixem que es refredin amb el seu suc, és a dir, amb l’aigua amb què han bullit, i les pelem quan siguin fredes.
A continuació, amb una cullera petita fem un forat al centre de la patata sense arribar al fons. La polpa que anem traient la posem en un plat fondo i posem les patates en una plata d’anar al forn. Al forat de cada patata hi posem una rotllana de botifarra i una mica de sal, un raig d’oli(poc) i un rovell d’ou, i un altre rotllana de botifarra.
A la polpa que tenim al plat fondo, hi tirem un raig de llet i fem com si fos un puré. Si ens agrada, hi posem un pols de pebre negre, i amb la forquilla anem aixafant-la fins que quedi un puré molt fi. Amb aquest puré taparem el rovell d’ou procurant que l’ou quedi amagat.
Posem per sobre de totes les patates formatge ratllat i una mica de mantega. Quan tenim el forn calent, ho gratinem uns minuts. Es pot servir fred o calent.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
861 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.