Canapè de brandada de bacallà

Aperitiu de brandada de bacallà sobre una llesca de pa de vidre.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 250 gr. de bacallà fresc
  • 1 barra de pa de vidre
  • 50 ml. d'oli d'oliva
  • 50 ml. de llet
  • 50 ml. d'aigua
  • 5-6 alls
  • puré de patata deshidratat
  • ceba deshidratada
  • fulla de llorer
  • sal, pebre vermell i pebre blanc

8 racions

Elaboració

En un cassó on hi hem posat l'oli farem a foc mig els alls tallats longitudinalment i la fulla de llorer.
Quan els alls comencin a tenir color hi afegirem el bacallà sense espines tallat a daus grans. Remenem mentre es va fent (2 minuts aproximadament).
Afegim la llet, l'aigua, un polsim de sal i pebre blanc. Remenem fins que agafi el bull i tanquem el foc.
Retirarem la fulla de llorer i, emprant una batedora, una thermomix o similar, ho triturem ben finament. Quedarà ben líquid.
Hi afegim amb compte el puré de patata deshidratat i remenem suaument per integrar-lo fins aconseguir la textura desitjada, provem i corregim de sal si cal.
Un cop tenim la tenim al punt passem la brandada a una màniga pastissera.
Mentrestant, torrem lleugerament al forn la barra de pa de vidre oberta per la meitat.
Un cop feta i freda, la tallem a l'ample formant rectangles d'entre 2 i 3 cm d'ample.
Amb l'ajuda de la mànega pastissera, posem la brandada de bacallà sobre les llesques de pa.
Acabem la tapa espolsant pebre vermell sobre els canapès i decorant amb ceba deshidratada per sobre.
Emplatem i... a gaudir!

35min

Notes

Com la quantitat de canapès és important, millor fer dues safates o bé repartir les unitats entre els comensals.
Preferiblement, emplatar sobre un fons negre (cosa que jo no vaig poder fer


Recepta de cuina de Canapè de brandada de bacallà

Canapé de brandada de bacallà

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4913 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: