Arròs de tros amb conill i carxofes
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 conill
- 400 gr. d'arròs
- 1 l. de brou de pollastre
- 2 carxofes
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- 1 copa de conyac
- Oli d'oliva
- 4 alls
- 1 branca de romaní
- 1 c/s cúrcuma
- Pebre vermell
- Pebre negre molt
- Fulla de llorer
- Sal
6 racions
Utensilis
Cal una bona paella.
Elaboració
Cobrir la base de la paella amb oli i daurar els alls tallats per la meitat. Retirar i fregir les carxofes netes i tallades a làmines gruixudes. Retirar i daurar el conill ben trossejat. També es retira per començar el sofregit amb la ceba picada. Fer a foc mig i anar remenant fins que agafi color.
Seguidament els pebrots també picats. Remenar uns 3-4' i afegir el tomàquet rallat sense llavors. Mentre seguim remenant, 4-5' més, afegir-hi el pebre negre, el pebre vermell, la cúrcuma, la fulla de llorer i la sal.
Quan estigui ben lligat el sofregit abocar el conyac i deixar evaporar l'alcohol un parell de minuts. Afegir la carn, l'arròs i remenar bé 3-4'. Posar la branca de romaní i el brou calent. Coure uns 10', retirar el romaní i la fulla de llorer, alhora que s'afegeixen les carxofes. Corregir de sal si cal i deixar coure sense remenar fins consumir el brou, uns 4-5'.
Deixar reposar uns 10' i gaudir!
1h 30min
Notes
Si agrada, es poden afegir pèsols.
També, si es prefereix, es pot combinar el conill amb costelles de porc o pit de pollastre trossejat.
Si agrada, també es pot afegir una picada amb els alls fets a l'inici i el fetge del conill.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1939 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.