Arròs de tros amb conill i carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 conill
  • 400 gr. d'arròs
  • 1 l. de brou de pollastre
  • 2 carxofes
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 copa de conyac
  • Oli d'oliva
  • 4 alls
  • 1 branca de romaní
  • 1 c/s cúrcuma
  • Pebre vermell
  • Pebre negre molt
  • Fulla de llorer
  • Sal

6 racions

Utensilis

Cal una bona paella.

Elaboració

Cobrir la base de la paella amb oli i daurar els alls tallats per la meitat. Retirar i fregir les carxofes netes i tallades a làmines gruixudes. Retirar i daurar el conill ben trossejat. També es retira per començar el sofregit amb la ceba picada. Fer a foc mig i anar remenant fins que agafi color.
Seguidament els pebrots també picats. Remenar uns 3-4' i afegir el tomàquet rallat sense llavors. Mentre seguim remenant, 4-5' més, afegir-hi el pebre negre, el pebre vermell, la cúrcuma, la fulla de llorer i la sal.
Quan estigui ben lligat el sofregit abocar el conyac i deixar evaporar l'alcohol un parell de minuts. Afegir la carn, l'arròs i remenar bé 3-4'. Posar la branca de romaní i el brou calent. Coure uns 10', retirar el romaní i la fulla de llorer, alhora que s'afegeixen les carxofes. Corregir de sal si cal i deixar coure sense remenar fins consumir el brou, uns 4-5'.
Deixar reposar uns 10' i gaudir!

1h 30min

Notes

Si agrada, es poden afegir pèsols.
També, si es prefereix, es pot combinar el conill amb costelles de porc o pit de pollastre trossejat.
Si agrada, també es pot afegir una picada amb els alls fets a l'inici i el fetge del conill.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1939 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: