Ensaïmades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Mallorca
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 450g de sucre
  • 5 ous
  • 1,5kg de farina
  • 125g de mantega de porc
  • 40g de llevat
  • 1/2l d'aigua
  • Sucre en pols

Elaboració

Barregem el llevat una mica de sucre, una cullerada de farina i una mica aigua calenta, no tota. Sobre el marbre tirem la farina que ens sobri, i fem un forat al mig, on li tirem el sucre, l'aigua restant, els ous i la massa preparada prèviament. Ho amassem fins aconseguir una pasta. Ho deixem pujar i fem un rotllo d'un polze i mig més o menys, la deixem pujar encara més, i després li fem agafar la forma pròpia de les ensaïmades. Fet això s'untà amb la mantega de porc, i es deixa reposar en un lloc fresc durant 10 hores. Es posa al forn a 190º fins que estiguin dorades. Abans de menjar es pot polsejar amb el sucre en pols per sobre de la ensaïmada.

Notes

Dona per unes 20 ensaïmades


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3378 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: