Bretzel

Categoria:
Recepta per
Típica de: Alemanya → Alsàcia
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 planxa de full
  • Ametlla granet
  • Fondant
  • Gelatina de poma
  • Sucre
  • 1 ou

2 racions

Elaboració

Tallem una tira de pasta de full més aviat gruixuda.
L'axafem bé.
La idea és deixar-la ben prima.
Agafem l'ametlla granet.
Posem l'ametlla per sobre del full.
I l'apretem bé...que s'engaxi dins el full.
Quan tinguem la tira plena d'ametlles...li donem la volta.
I comencem a enroscar tota la tira...
...fins que veiem que el full es recargola sobre sí mateix....
Ara li donem la forma de bretzel...i enganxem les puntes.
Li donem la volta.
I ens quedarà així. El pintem amb ou batut. Li tirarem una mica de sucre per sobre i ja el podem coure a 180º graus durant uns15-20 minuts. Control.leu no es cremi.
Ara agafem una mica de gelatina de poma.
I l'escalfem una mica.
Ja tenim el bretzel cuit.
Li tirem gelatina per sobre.
Ara escalfarem una mica de fondant i tirarem unes tires amb la mateixa cullera.
I aquest és el resultat.
És d'aquelles pastes...que, a mitja tarda, entren de fàbula.
Bon Profit

30min

Notes

El seu origen és alemany, i és bastant popular a Alsàcia, Amèrica del Nord i Austràlia. El seu nom prové de la paraula alemanya Brezel, derivada del llatí bracellus, 'braç petit'. Aquest nom es deu al fet que la seva forma recorda a dos braços entrellaçats. A Alemanya i especialment en la Baviera, lloc del seu naixement, el pretzel o bretzel és molt diferent al dels Estats Units. Forma part del menjar típic del país i és un pa salat.
Però el que us porto avui és un bretxel dolç, el que feiem a la pastisseria i a pesar que fa més de 15 anys que no el feia...m'ha quedat idèntic....quins records !!!
Espero que us agradi.


Recepta de cuina de Bretzel
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Bretzel
per Albert Vilas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

725 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: