Salmorejo

Ingredients

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 200 g de pa del dia anterior
  • 250 ml d'oli d'oliva
  • Sal i vinagre
  • 1 gra d'all (opcional)

4 racions

Elaboració

Es posa el pa trossejat a la batedora i s'hi afegeixen els tomàquets pelats i trossejats,
la resta dels ingredients líquids (per tal de xopar-lo), el gra d'all i la sal.
Es bat fins que tot esta ben triturat.
Si es fa amb un robot de cuina, tipus Thermonix o Mycook, es posen en el got els tomàquets rentats i una punteta de gra d'all, i es tritura a velocitat progressiva fins que es fa un puré.
En acabat s'hi afegeix el pa trossejat, el vinagre i la sal, i l'oli s'hi va afegint de mica
en mica,per tal d'emulsionar-lo amb el puré de tomàquet i aconseguir una crema homogènia.
A diferència del gaspatxo, que és líquid, el salmorejo té ena consistència similar a una crema de verdura.
Se serveix fred, amb l'acompanyament escollit i un rajolinet d'oli d'oliva verge.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

736 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!