Caragols a la llauna, al estil Victori

Categoria:
Típica de: Espanya → Lleida
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Caragols
  • Pebre picant
  • Sal i oli
  • Tres grans d'all
  • Una seva
  • Unes fulles de llorer

2 racions

Utensilis

Llauna per coures (diferents mides)

Elaboració

Prèviament haurem fet un brou, amb tres grans d'all, mitja seva (tot depèn del grossa que sigui), i dues fulles de llorer.
Cocció.- Durara un mixa hora de ebullició, quedant un volum d'aigua de mig litre a tres quarts.
Prepara la llauna, amb un bon raig d'oli, que unti tot el cul.
Després de haver rentat tots els caragols, posa'ls a la llauna de cara amunt. Tireu un raig d'oli pel damunt de tots els caragols, que ajuda a que estiguin mes quietes. Si estan massa esvalotats que vulguin escapar-se, saleu-los però, molt lleugerament.
Quant la llauna esta a punt, posa-la al foc amb no massa flama i tireu poc a poc el caldo fet de les verdures, pel damunt dels caragols fins cobrir tot el cul de la llauna. Vigileu que al fer el xup-xup, no s'he sobre-ixi, però compte, a que tampoc quedi seca.

A mida que el caldo al bullir, s'acabi, afegir-li a cullerades mes suc, però repartir-les pel damunt de tots els caragols, perquè així, ajuda a que no quedin ressecs.
Aquest procés de cocció dure mentre considereu casi cuits els animalons, que llavors serà quant es tira per última vegada un lleuger-et filet d'oli per a continuació polvoritza de sal i el pebre a gust del consumidor. Es del tot important que en cap moment que duri la cocció, quedi la llauna sense caldo.
Es consideren cuits, quant no es veuen caragols en carn blanca, però també ves molt amb compte a que no estiguin massa foscos, perquè llavors quedaran ressecs. Tancareu el foc i espereu a portar-los a la taula, perquè compte amb les nanses que cremen.

20min

Notes

Portar-la a taula, amb la mateixa llauna. El caldo que queda a la llauna, es per llepar-se els dits.
Recomanables als menjadors de caragols a la llauna, que siguin menjant com aperitiu, com tambe, que no sigui superior per menjada i persona dels 20 a 25 caragols, al ser forts de sal i pebre,.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1509 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: