Gambes "al ajillo" al estil Victori

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalana
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Mix Kilogram de gambetes palades. (calculant unes 10 per ració)
  • 5 grans d'alls. (grossos o proporcionals).
  • Oli d'oliva. (dues cullerades soperes).
  • 30 grams de pol-vos de crema de marisc.
  • 30 grams de pol-vos espasant "Maizena"

4 racions

Utensilis

Paella
Olla

Elaboració

Es prepara una paella amb l'oli (dues cullerades soperes). Es pelen 5 grans d'all, nomes partits per la mitat, treien l'ull i es daure-ixent a foc lent. Quant estigui apunt, es treu la paella del foc, a que es refredi l'oli.
M'entres, es prepara un recipient amb uns 500 cc. d'aigua a titul orientatiu, (el total d'aigua que es necessita quant s'acaba per aconseguir el volum adequat de salsa per les quatre racions, es pel voltant del 200 cc.) es posen dos o tres fulles de llaure i dos grans d'all. Es manté en ebullició durant un 5 minuts. Després del temps, es retiren las fulles i els alls, per tirant els trenta grams de la crema de marisc i es remena.(Seria molt millor tindre un brou després de averi bullit unes gambes, però, en crema de marisc, no surt malament) Quant el caldo arriba al punt de ebullició i sempre remenant, es manté durant uns 3 minuts i s'afegeix les gamba's palades. Es continua remenant, fins arriba al punt d'ebullició que el mantindrem uns altres dos minuts, per coures les gambes. Sempre surten millor en un punt poc cuitàs, que massa fetes, tinguera en compte
A continuació, agafem la paella amb l'oli fred (cuida-do, no calent), havent tret els trossos d'all, i si tira tot el brou preparat junt també amb les gambes. Li afegim al brou, els trenta grams de "maizena" espasant i continuem remenant ara a la paella i a foc rapit, fins que comença a bullir. El mantenim bullint, fins trobar el punt espès de la salsa. Es el moment de revisa el punt de sal, com també si ens interessa que tingui el seu puntet de picant.
Amb calent, les distribuirem als plats o estris que pertoqui per servir a taula.El mes adequat son unes cassoleta petites.

20min

Notes

Cassoletes ceràmiques, per servir a taula.
L'espessant, actua per lligar l'oli de la paella amb el caldo de les gambes.
El punt de mes o menys espès, al gust del consumidor.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1529 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: