Arrop o Arrope

Aquesta recepte es en plan casola, ja que el seu origen ve de quant es feia el vi de la bota del recó, es bullia afegin fruites de tota mena, especialment melo i xindrie tot amb pell i tot. es bullia a foc lent fins que es reduia a la mitat, se colaba i la pulpa que quedaba era l'Arrop.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 2 Kg de raim blanc
  • 2 Kg de raim negre
  • 250 g de sucre
  • 1 tira de canyella
  • 1 Kg de carbasa
  • 1 Kg de melo
  • 1 Kg de xindrie
  • 2 presecs
  • 2 pomes
  • Es pot afegir altres fruits al gust.

6 racions

Utensilis

Si es vol, una liquadora

Elaboració

Rentarem el raïm ( podem fer servir una liquadora) amb els dits aixafarem els grans traient les llavors i ho posem tot a una olla que ho deixarem bullir durant 10 minuts i ho passarem per un colador reservant la polpa. Tornem a posar al foc el suc del raïm a foc lent, mentre pelarem i tallarem la fruita al gust. Passats 10 minuts i hagi reduït una mica, afegirem el sucre i remenem per dissoldre be, a continuació afegirem la fruita i la canyella i apugem el foc durant 20 minuts i deixem que duri la coccio40 minuts mes a foc lent sense que deixi de bullir, fins que hagi reduït a la meitat del seu volumen. Taparem la olla i deixarem que refredi a temperatura ambient.
L'Arrop te que quedar de color fosc i espès.

1h 20min

Notes

S'ha de posar en calent, amb pots de vidre que tapin be i els deixem refredar amb la tapa de cap abaixa, i ens estalviem del bany Maria, es guarda molt de temps.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1141 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Esteba Maresma Bons diu:
Lo de les racions, es una mica elastic, tot depent de cada un.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!