Arrop o Arrope

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 2 Kg de raim blanc
  • 2 Kg de raim negre
  • 250 g de sucre
  • 1 tira de canyella
  • 1 Kg de carbasa
  • 1 Kg de melo
  • 1 Kg de xindrie
  • 2 presecs
  • 2 pomes
  • Es pot afegir altres fruits al gust.

6 racions

Utensilis

Si es vol, una liquadora

Elaboració

Rentarem el raïm ( podem fer servir una liquadora) amb els dits aixafarem els grans traient les llavors i ho posem tot a una olla que ho deixarem bullir durant 10 minuts i ho passarem per un colador reservant la polpa. Tornem a posar al foc el suc del raïm a foc lent, mentre pelarem i tallarem la fruita al gust. Passats 10 minuts i hagi reduït una mica, afegirem el sucre i remenem per dissoldre be, a continuació afegirem la fruita i la canyella i apugem el foc durant 20 minuts i deixem que duri la coccio40 minuts mes a foc lent sense que deixi de bullir, fins que hagi reduït a la meitat del seu volumen. Taparem la olla i deixarem que refredi a temperatura ambient.
L'Arrop te que quedar de color fosc i espès.

1h 20min

Notes

S'ha de posar en calent, amb pots de vidre que tapin be i els deixem refredar amb la tapa de cap abaixa, i ens estalviem del bany Maria, es guarda molt de temps.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

964 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Esteba Maresma Bons diu:
Lo de les racions, es una mica elastic, tot depent de cada un.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!