Pastís de poma

Ingredients

  • 1 massa de pasta de full.
  • 750 ml de llet.
  • 2 sobres de natillas Potax (han de ser d'aquesta marca).
  • 8 cullarades de sucre.
  • 3 ó 4 pomes (depèn de la mida).
  • Melmelada d'albercoc.

10 racions

Elaboració

Preescalfar el forn a 180 graus.
Estirem la pasta de full i la traslladem al motlle amb un paper vegetal pel forn.
Punxem la pasta de full amb una forquilla(Només el fons, els laterals no).
Reservem una mica de llet en un got i la resta la posem a bullir en un cassó juntament amb el sucre.
Mentre s'escalfa la llet, diluïm els 2 sobres de natillas en la llet reservada barrejant bé.
Quan comenci a bullir l'apartem del foc i afedim la mescla de natillas i barregem amb una cullera.
Aboquem les natillas sobre la pasta de full i ho repartim bé.
Pelem, buidem i tallem les pomes en làminas fines, les col·loquem sobre les natillas amb compte i empolvorem una mica de sucre per sobre.
Coure fins que la poma es vegi dorada i la pasta de full estigui llesta.
Desemmotllar el pastís amb compte una vegada estigui fred, pintar-lo amb una mica de melmelada(a escollir, en aquest cas d'albercoc) disolta en una muca d'aigua tèbia per donar-li brillantor.
Finalment tallar-lo en petites porcions.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1891 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Anna Maria, si en comptes de pintar-ho amn melmelada d'albercoc, ho pintes amb gelatina de poma, encara et quedarà millor. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: